Efectele Brexit. Unei londoneze i s-au cerut taxe suplimentare de 82 de lire pentru o haină cumpărată din Europa: „A fost șocant”

Efectele Brexit. Unei femei i s-a cerut să plătească 82 de lire în plus pentru o haină de 200: „A fost șocant” Sursa: Profimedia
  • Habar n-aveam că voi fi taxată în plus, după Brexit. Costurile suplimentare au fost cu siguranță un pic șocante”, a spus londoneza
  • Tânăra susține că i s-au cerut taxe suplimentare la livrarea coletelor cu produse comandate din Europa
  • Femeia spune că nu va mai comanda produse din Europa

Ellie Huddleston, o londoneză de 26 de ani, a crezut că se va răsfăța cu haine noi odată cu reducerile din luna ianuarie, conform BBC.

Ea și-a comandat o jachetă și mai multe bluze de la două dintre mărcile ei preferate de haine din Europa.

Sursa: BBC

Ambele comenzi au fost livrate cu întârziere, ținute sub control vamal timp de cel puțin o săptămână, spune ea.

Ea a primit apoi un SMS de la compania de curierat DPD, în care era informată că trebuie să plătească taxe vamale în valoare de 58 de lire pentru comanda ei de 180 de lire.

Ulterior, când a ajuns comanda și cu haina în valoare de 200 de lire, curierul UPS a cerut o taxă suplimentară de 82 de lire.

Aceste taxe, impuse de noile reguli post Brexit, sunt colectate de firmele de curierat, iar mai apoi predate autorităților.

Nici nu știam când vor veni coletele, așa că le-am trimis pe amândouă înapoi fără să plătesc taxele suplimentare și nu voi mai comanda nimic din Europa prea curând”, spune Ellie.

Când Marea Britanie făcea parte din uniunea vamală a Uniunii Europene, mărfurile puteau circula liber între țară și alte state membre fără a fi percepute taxe de import.

Aceste reguli s-au schimbat, însă, odată cu ieșirea oficială a Regatului Unit din Uniunea Europeană.