• Musk se consideră „un absolutist al exprimării libere”, dar acceptă solicitările guvernelor autoritare de a limita conținuturi critice la adresa lor
  • Musk este un adept convins al lui Trump și este gata să își asume o poziție importantă într-o eventuală administrație Trump
  • Un comentator Guardian consideră că Musk trebuie biocotat pentru acțiunile și afirmațiile sale, pentru a limita accesul său la spațiul public

Elon Musk continuă să surprindă prin acțiunile și declarațiile sale. În ultimii ani pare să folosească tot mai mult rețeaua sa, X, în scopuri nocive. Acest lucru, combinat și cu ambiții politice, pot face din Musk un risc pentru societate.

Din cauza postărilor sale pe rețeaua sa pe care a cumpărat-o, din mai multe puncte de vedere, aceste postări sunt nocive și chiar periculoase. Musk a postat, de exemplu, un video cu Kamala Harris, bineînțeles, manipulat cu ajutorul Inteligenței Artificiale, din care nu reieșea foarte clar că acest video este manipulat.

Apoi, postează mesaje destul de abrazive, să spunem așa, de exemplu, împotriva comisarului european pentru afaceri externe, Josep Borrell, care a tras atenția că ar trebui să fie mai reținut în aparițiile sale publice și în declarațiile sale publice. 

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Musk i-a răspuns cu o înjurătură, practic. Deci toate acestea, mai ales referitor, de exemplu, la protestele și la violențele care au avut loc în Marea Britanie, el a fost cumva în sprijinul acestora și le-a susținut.

Deci toate acestea pot fi îngrijorătoare, mai ales că Musk dorește – și Trump a confirmat că l-ar primi – o funcție în viitoarea administrație. Bineînțeles, dacă Donald Trump va câștiga alegerile în noiembrie. 

Mulți consideră că Musk, având în vedere averea sa fenomenală, este practic cel mai bogat om de pe planetă, deci poate face orice, dar nu este chiar așa. Există mai multe soluții de a-l ține în frâu și de a-l limita cumva în spațiu public pe Elon Musk, de exemplu boycotul mașinilor Tesla, deci să nu cumpărăm mașinile Tesla, ceea ce îi va îngredi afacerile. Apoi autoritățile americane ar putea fi mult mai aplicate în a folosi legea pentru a îngredi manifestările lui Elon Musk. Este vorba despre un comentariu făcut în cotidianul Guardian – ei afirmă aceste soluții împotriva lui Elon Musk. 

Și, nu în ultimul rând, să ne asigurăm, spune Guardian, că Donald Trump nu va fi ales în această situație. Bineînțeles, Elon Musk nu va primi o funcție politică și nu va simți că are toate ușurile deschise.

Îl poate opri cineva pe Musk sau nu, urmează să vedem.

Citește și