• Acoperișurile au fost smulse de pe clădiri, copacii au fost dezrădăcinați.
  • Liniile de electricitate s-au prăbușit la pământ pe mai multe insule.
  • Centrul național pentru uragane din Miami, Florida, a declarat că Beryl este acum un uragan de categoria cinci, cu potențial catastrofal.

La doar câteva ore după ce uraganul Beryl a atins pentru prima dată țărmul din sud-estul Caraibelor, au fost raportate pagube considerabile, scrie Sky News.

Acoperișurile au fost smulse de pe clădiri, copacii au fost dezrădăcinați, iar liniile de electricitate s-au prăbușit la pământ pe mai multe insule atunci când furtuna feroce s-a abătut asupra lor luni dimineață.

În unele zone au fost raportate vânturi de până la 150 km/h, iar școlile, întreprinderile, aeroporturile și birourile guvernamentale au fost nevoite să închidă. De asemenea, au fost emise avertismente cu privire la probabilitatea unor întreruperi de energie electrică și de apă.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
ALEGERI ÎN MAREA BRITANIE
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
JAPONIA TRECE LA ALT NIVEL
RĂDUCANU MERGE ÎN TURUL TREI

Centrul național pentru uragane din Miami, Florida, a declarat că Beryl este acum un uragan de categoria cinci, cu potențial catastrofal, și se așteaptă să aducă în Jamaica, la sfârșitul săptămânii, vânturi care pot pune viața în pericol și un val de furtună.

Oficialii spun că este cel mai timpuriu moment al anului în care o furtună de această forță s-a format în Atlantic, alimentată de apele neobișnuit de calde.

Recordul anterior a fost deținut de uraganul Dennis, care a atins pragul la 8 iulie 2005 și a provocat moartea a numeroase persoane din regiune. Coordonatorul național pentru dezastre din Grenada, Terence Walters, a declarat că a primit deja „rapoarte de devastare” din Carriacou și insulele din jur.

Prim-ministrul Grenadei, Dickon Mitchell, a declarat că acoperișul unui spital a fost avariat, forțând evacuarea pacienților la un etaj inferior. El a declarat reporterilor: „Există probabilitatea unor pagube și mai mari. Nu avem de ales decât să continuăm să ne rugăm”.

Radio NBC din St Vincent și Grenadine a declarat că a primit rapoarte despre acoperișuri smulse de pe biserici și școli, rețelele de comunicații prăbușindu-se, de asemenea.

Citește și