• Printre cei uciși se numără trei pompieri, o femeie și gemenii ei de o lună și o femeie de 89 de ani a cărei casă a fost lovită de un copac care a căzut.
  • Decesele au avut loc în Florida, Georgia, Carolina de Nord, Carolina de Sud și Virginia.
  • Furtuna a avut vânturi maxime susținute de 225 km/h când a atins țărmul.

Uraganul Helene a provocat distrugeri în Florida și în sud-estul SUA, ucigând cel puțin 44 de persoane, rupând stejari înalți ca niște crengi și dărâmând case, în timp ce echipele de salvare lansau misiuni disperate pentru a salva oamenii din ape, scrie AP News.

Printre cei uciși se numără trei pompieri, o femeie și gemenii ei de o lună și o femeie de 89 de ani a cărei casă a fost lovită de un copac care a căzut. Potrivit unei numărători Associated Press, decesele au avut loc în Florida, Georgia, Carolina de Nord, Carolina de Sud și Virginia.

Uraganul de categoria 4 a lăsat fără curent unele spitale din sudul Georgiei, iar guvernatorul Brian Kemp a declarat că autoritățile au fost nevoite să folosească drujbe pentru a îndepărta resturile și a deschide drumurile. Furtuna a avut vânturi maxime susținute de 225 km/h când a atins țărmul, joi târziu, într-o regiune slab populată din zona rurală Big Bend din Florida, unde se află sate de pescari și locuri de vacanță unde se întâlnesc panhandle și peninsula statului.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
DE CE BOLI SUFERĂ ELLEN?
PROMISIUNILE PAPEI
OMAGIU ADUS „COMORII”
NU SE TERMINĂ LUPTA
CARE E SITUAȚIA MIGRANȚILOR?

Naufragiul s-a întins sute de kilometri spre nord până în nord-estul statului Tennessee, unde o „situație periculoasă de salvare” cu elicopterul s-a desfășurat după ce 54 de persoane au fost mutate pe acoperișul spitalului Unicoi County, în timp ce apa inunda rapid unitatea. Toată lumea a fost salvată și nimeni nu a mai rămas la spital până vineri după-amiază târziu, a declarat Ballad Health.

În Carolina de Nord, un lac prezentat în filmul „Dirty Dancing” a depășit un baraj, iar cartierele învecinate au fost evacuate, deși nu existau temeri imediate că acesta ar putea ceda. De asemenea, oamenii au fost evacuați din Newport, Tennessee, un oraș cu aproximativ 7.000 de locuitori, din cauza îngrijorărilor legate de un baraj din apropiere, deși oficialii au declarat ulterior că structura nu a cedat.

Citește și