• Sâmbătă are loc Congresul USR de desemnare a candidatului la prezidențiale.
  • Elena Lasconi (Argeș) și Dumitru Stanca (Olt) vor să candideze la Președinție.
  • Octavian-Alexandru Berceanu este al treilea și ultimul candidat anunțat.

Surprizele continuă în USR după eșecul în alegerile locale și europarlamentare. Dacă până mai ieri îl vedeai pe Cătălin Drulă pe toate afișele, în perspectiva unei candidaturi pentru Palatul Cotroceni, astăzi – nimeni din conducerea centrală a patridului nu mai vrea să candideze la Președinție. Ca atare, doar Elena Lasconi proaspăt aleasă lider și un membru USR din Olt – mai vor să fie Președinți ai României.

Unde sunt ceilalți care au condus până acum partidul USR?

Cătălin Drulă nu mai este, Dan Barna este la Bruxelles pentru că a deschis lista pentru europarlamentare, nu este nici Cristian Ghinea care impulsiona politicile USR și strategia partidului. Nu mai este nimeni în conducerea partidului care să vrea să candideze la alegerile prezidențiale.

Acest nou candidat, Dumitru Stanca, nu apare nicăieri pe internet. Partidul anunță 2 candidați care vor să fie nominalizați, inclusiv pe Dumitru Stanca. În realitate, singurul candidat ar fi Elena Lasconi, proaspăt lider USR. Ea este singura care vorbește, singura comunicatoare a partidului și singura care apare la televiziune. În acest moment, patridul a pierdut foarte multe voturi și au lăsat-o pe Elena Lasconi „singură”.

Recomandări

LASCONI CANDIDEAZĂ LA PREZIDENȚIALE
LE PEN CONDUCE ÎN SONDAJE
NY TIMES, CONTRA LUI BIDEN
ELECTRIC CASTLE TE PROVOACĂ
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GERMANIA
ATENȚIE DACĂ MERGI ÎN GRECIA!

Octavian-Alexandru Berceanu are 48 de ani și este de profesie inginer. În prezent, este consultant pentru Banca Europeană de Investiții în proiectul PNERP Moldova și coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier. Octavian Berceanu a fost în timpul guvernării PNL-USR Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu. În această calitate, a coordonat activitatea instituției care dispune de 450 de comisari de mediu angrenați în controlul a peste 80.000 de obiective. Rezultatele obținute în cele șase luni de mandat au fost cele mai bune din istoria de 20 de ani a Gărzii de Mediu.

Citește și