USR depune moțiune de cenzură contra Guvernului Ciolacu. Lasconi: PNL nu se învârte doar în jurul domnului Ciucă

USR depune moțiune de cenzură contra guvernului Ciolacu. Elena Lasconi spune că au luat decizia după anunțul lui Nicolae Ciucă că va rupe coaliția cu PSD și a văzut „deschiderea” acestuia.

„Nu mai puteți veni astăzi, în 2024, braț la braț cu urmașii comuniștilor și să ne mai vorbiți de Brătieni. Știu că nu vă este ușor să plecați de la pungile cu bani ale guvernării, dar aveți de ales: poporul sau PSD. Așteptăm ca domnul Ciucă să vină cu 110 semnături”, a spus Elena Lasconi.


Potrivit președintei USR, decizia CCR de interzice a candidaturii Dianei Șoșoacă arată că AND-ul PSD a rămas neschimbat, oricine s-ar fi aflat la guvernare: Iliescu, Năatase, Dragnea sau Ciolacu.


„PSD a distrus economia, acum vrea să distrugă și democrația. Ciolacu și ai săi fac asta prin oamenii pe care i-au numit în diferite instituții și care, în momentele importante, acționează în interesul PSD. Calcă în picioare legi, calcă în picioare Constituția, calcă în picioare democrația și statul de drept. Cerem tuturor forțelor cu adevărat democratice din Parlament să ni se alăture în demersul nostru de a da jos acest guvern corupt, ineficient și autoritar și de a le oferi românilor o guvernare predictibilă, democratică și în folosul țării”, afirmă Elena Lasconi.


Deși spune că nu se va coaliza niciodată cu AUR, Lasconi spune că pot vota moțiunea. AUR își dorește însă să se așeze la masă cu USR pentru a lucra la textul moțiunii.


„Îi solicităm doamnei Lasconi să organizeze deîndată consultări pentru a discuta conținutul moțiunii de cenzură în vederea semnării și susținerii acesteia. Facem apel pe această cale inclusiv către parlamentarii neafiliați să semneze acest demers și să contribuie la înlăturarea guvernului Ciolacu. Sperăm că, de această dată, doamna Lasconi și parlamentarii USR să nu facă tot acest demers doar de imagine și să meargă până la capăt”, tramsmite AUR într-un comunicat de presă.

Nicolae Ciucă a revenit marți asupra declarațiilor de luni seara, cu un avertisment și pentru UDMR: s-ar putea să vi se întâmple și vouă.


Și, după ce a spus că PNL rămâne la guvernare ca să protejeze alegerile, a adăgat că vrea să păzească românii pentru ca PSD să nu introduce cota progesivă. „Ești în cușcă cu tigrul și trebuie să stai cu el”, a spus Ciucă”, precizând că nu a mai vorbit cu Marcel Ciolacu.

„Doamna Lasconi are încă posibilitatea de a onora invitația pe care i-am lansat-o la dialog, acum ceva vreme și un asemenea demers să îl discutăm, dacă e cazul. Cred că orice om rațional, cu atât mai mult un partid responsabil, știe foarte bine că, într-o lună și jumătate, două luni de zile, nu poți nici măcar constitui o majoritate parlamentară, dar să schimbi un guvernul sau să învestești unul nou. Noi spunem că mai degrabă discuții serioase și aplicate ar trebui să vizeze viitorul, perspectivele politice, o eventuală construcție pe care o putem face în viitor”, spune Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL.

Exit mobile version