Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat, dar nu se știe sigur dacă este bun pentru vârstnici. Explicația unui profesor în medicină farmaceutică

Vestea bună este că avem trei vaccinuri. Vestea mai puţin plăcută este că nu ştim până în acest moment eficienţa exactă a fiecăruia.

„Grupul Oxford şi AstraZeneca au aşteptat până când au primit o cantitate mare de date sigure de la persoanele mai tinere înainte să înceapă recrutarea persoanelor în vârstă, în stadiul 3 de testare”, a spus Dr. Penny Ward, profesor medicină farmaceutică la King’s College Hospital.

O bombă cu ceas a fost declanşată şi în Comisia Europeană. Politicienii din Irlanda de Nord au scos la înaintare articolul 16 din acordul Brexit, pentru a reduce controalele asupra mărfurilor care traversează noua frontieră a Mării Irlandeze.

Acest articol permite anularea unor părţi din acord. Este de departe cel mai controversat vaccin aprobat de până acum.

Lumea medicală și guvernanții încă nu s-au pus de acord dacă vaccinul e bun și pentru vârstnici sau nu. Iar seniorii abia așteptau să scape de teama de virus.

„Nu are sens, îi asigură pe cei tineri şi doar ei sunt în siguranţă după vaccin. Nu are nicio logică, mai ales că din câte ştiu nici nu pot alege cu ce ser mă vaccinez. Nu pot spune că nu vreau acest vaccin, îl vreau pe celălalt. Şi asta nu e ok”, a mărturisit Renate Heller, pensionară.

Exit mobile version