Valurile pandemiei au adus valuri de creșteri de prețuri. Categoriile de produse care au înregistrat scumpiri considerabile

  • Produsele de bază, extrem de vânate în starea de urgență, s-au scumpit
  • Creșteri de prețuri considerabile la fructe și legume
  • Scumpirea cea mai mare, la salamul Victoria

Multe afaceri s-au prăbușit anul acesta, dar există și câștigători ai pandemiei. Printre ei se numără retailerii alimentari. Vânzările de mâncare au crescut cu aproape 18%, la fel și sumele date pe alimente.

Produsele care s-au scumpit cel mai mult

Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News: „Fructele și legumele s-au scumpit cel mai mult, cu 22,7%, deci cu un leu, în medie, per kilogram. Totuși, salamul Victoria este produsul al cărui preț a crescut cel mai mult, cu 25%. Prețurile preparatelor din carne au crescut cu 11,8%.  La polul opus, există și 6 alimente al căror preț a scăzut. Vorbim aici despre: pulpe inferioare de pui, piept dezosat de pui, morcovi, cartofi albi, ouă XL și ceapă. Uleiul de floarea soarelui a crescut considerabil, cu 15,7%. Și pâinea albă ambalată s-a scumpit. Prețul ei a crescut cu 14,3%. Făina albă, pentru că din câte ne amintim, se cumpăra foarte mult în primăvară, s-a scumpit cu 9,7%”