• Candidatul republican la funcția de vicepreședinte JD Vance spune că Donald Trump nu va susține o interdicție națională a avortului dacă va fi ales președinte.
  • Într-un interviu acordat CBS News la începutul săptămânii, Trump a declarat că nu are „niciun regret” cu privire la rolul său în cazului Roe v. Wade, legea care reglementa dreptul la avort.
  • Însă Vance, prin aceste afirmații, vrea să contrazică poziția democraților, care spun că Trump ar limita și mai mult accesul la avort dacă va fi reales.

Candidatul republican la funcția de vicepreședinte J.D. Vance spune că Donald Trump nu va susține o interdicție națională a avortului dacă va fi ales președinte, scrie AP. JD Vance susține că Donald Trump ar respinge prin veto o astfel de legislație.

Vance a spus, într-un interviu acordat emisiunii „Meet the Press” de la NBC, că promite că Trump nu va semna o lege de acest gen.

Vance a mai spus că Trump vrea ca legile privind avortul să fie lăsate la latitudinea statelor.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Trump a avut un rol decisiv în anularea Roe v. Wade

Trump a avut un rol decisiv în anularea Roe v. Wade. Trump a numit judecătorii de la Curtea Supremă care au decis interzicerea Roe v. Wade, limitând dreptul la avort în multe state conduse de republicani.

Într-un interviu acordat CBS News la începutul săptămânii, Trump a declarat că nu are „niciun regret” cu privire la rolul său în cazului Roe v. Wade, legea care reglementa dreptul la avort.

Însă Vance, prin aceste afirmații, vrea să contrazică poziția democraților, care spun că Trump ar limita și mai mult accesul la avort dacă va fi reales.

Citește și