• Aaron Sorkin, Robert De Niro și Barbra Streisand și-au împărtășit sprijinul pentru decizia lui Biden de a se retrage.
  • Barbra Streisand a scris pe X că „ar trebui să fim recunoscători pentru susținerea democrației noastre”.
  • Realizatorul de documentare Ken Burns a spus că Biden „va deveni unul dintre cei mari”.

Hollywood-ul a reacționat la știrea că președintele SUA, Joe Biden, renunță la alegerile prezidențiale cu recunoștință, scrie The Guardian.

Cu doar câteva ore înainte ca Biden să anunțe că își încheie oferta de realegere și că o susține pe vicepreședinta Kamala Harris, creatorul West Wing Aaron Sorkin a susținut într-un articol că democrații ar trebui să-l aleagă pe republicanul Mitt Romney pentru a-l învinge pe fostul președinte Donald Trump, ca „o demonstrație clară și puternică” despre „oprirea unui om deranjat de la preluarea puterii”.

Dar odată ce Biden a dezvăluit că renunță la cursă, Sorkin și-a retras ideea și a susținut-o pe Harris, care și-a lansat deja campania pentru Casa Albă.

Recomandări

CE FILME AU AVUT PREMIERA LA VENEȚIA?
PIZZA MADE BY CHATGPT
CINE DECIDE ÎN SUA
RONALDO SCRIE ISTORIE!
GAGA, PE COPERTA VOGUE
UN NOU ROL PT. MUREȘAN

„Îmi retrag cuvintele. Harris pentru America!”, a spus Sorkin într-o declarație împărtășită de actorul West Wing Joshua Malina pe X și confirmată de agentul lui Sorkin.

Printre susținătorii democrați vocali, decizia lui Biden a fost lăudată pe scară largă. Robert De Niro, un critic deschis al lui Donald Trump și naratorul uneia dintre reclamele de campanie a lui Biden, a declarat că a simțit „respect, admirație și afecțiune” pentru decizia președintelui.

„Într-un act de politică perspicace și de patriotism dezinteresat, Joe Biden se dă deoparte pentru a deschide calea unui alt democrat să devină președinte… pentru că nu este nimic mai important pentru țara noastră decât învingerea lui Donald Trump la urne”, a spus el. „Cu respect, admirație și afecțiune, mulțumesc domnule președinte!”

Barbra Streisand a scris pe X că „ar trebui să fim recunoscători pentru susținerea democrației noastre”.

Animatorul și comediantul Jon Stewart, care a criticat anterior reticența lui Biden de a lua în considerare renunțarea, a reacționat cu un singur cuvânt : „Legendă”.

Realizatorul de documentare Ken Burns a spus că Biden „va deveni unul dintre cei mari”.

„Istoria recunoaște acțiuni care sunt mai mari decât sine… după ce a scos țara din mandatul dezastruos al predecesorului său și a făcut în liniște lucruri bune pentru toți americanii. Aceste realizări l-au adus acolo sus. În ceea ce privește acțiunea legislativă, nu îmi pot imagina unde am fi fără serviciul tău altruist”, a scris el pe X .

Actorul din Războiul Stelelor, Mark Hamill, care l-a vizitat pe Biden în Biroul Oval în luna mai, i-a mulțumit și a spus că are „un record de realizări fără egal în timpul vieții noastre” și că a „restabilit onestitatea, demnitatea și integritatea biroului după patru ani de minciuni, crime, scandal și haos”.

Comediantul Kathy Griffin, care a primit amenințări cu moartea pentru criticile sale la adresa lui Trump, a scris : „Să facem istorie!!!!”

Actorul din Star Trek, George Takei, l-a numit pe Biden „un om onorabil, decent, un președinte de mare succes și un patriot” și a cerut oamenilor să se „unească în spatele” lui Harris pentru a-l învinge pe Trump.

Gazda Pod Save America, Jon Favreau, care l-a criticat recent pe Biden pentru că a rămas în cursă, a descris decizia lui Biden drept „un act curajos și altruist”.

Cher, care tocmai a postat pe Twitter că nu credea că democrații ar putea câștiga fără Biden cu câteva clipe înainte, a scris: „PARTIDUL DEMOCRAȚILOR CHIAR TREBUIE SĂ GÂNDEASCĂ ÎN AFARA CUTIEI.”

Jamie Lee Curtis a spus că a susținut „din toată inima” decizia lui Biden și a susținut oferta lui Harris, scriind pe Instagram : „Este de încredere și este o susținătoare feroce pentru drepturile femeilor și oamenilor de culoare, iar mesajul ei este unul de speranță și unitate pentru America.”

La doar câteva săptămâni după ce a fost cap de afiș al unei strângeri de fonduri pentru campania de realegere a lui Biden, George Clooney a scris un articol în care îi cere să renunțe la cursă, argumentând că partidul ar trebui să aleagă un nou nominalizat.

Michael Douglas a susținut punctul de vedere al lui Clooney, spunând că este „profund, profund îngrijorat” de perspectivele lui Biden după performanța sa larg criticată în dezbaterea televizată împotriva lui Trump.

Douglas, care a găzduit o strângere de fonduri de la Hollywood pentru președinte în aprilie, a declarat: „Este o alegere atât de grea. Îl ador pe tip… Nu îmi fac neapărat griji pentru ziua de azi sau de mâine, dar peste un an mi-aș face griji. Sunt îngrijorat.”

Citește și