Veniturile lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a câștigat în 2021 puțin peste 100.000 de euro

Te-ai întrebat vreodată cât câștigă cel mai puternic om din Rusia? Puțin, dacă e să ne luăm după veniturile care sunt declarate la Fisc. Anul trecut, Vladimir Putin a încasat sub 10.000 de euro pe lună.

Petronela Axinte, editor Aleph News, știe mai multe despre acest subiect și se alătură cu detalii.

Știam despre Putin că are vile la Marea Neagră, în Elveția și în tot felul de destinații exotice, precum și că deține cel mai care iaht din lume. Unde sunt aceste proprietăți?

Sunt ascunse de ochii lumii. Cel mai probabil, pe numele unor apropiați. Pentru că dacă ne uităm pe documentele pe care le-a depus liderul de la Kremlin, la Fiscul rusesc, pare a fi un om de condiție medie. Anul trecut a câștigat puțin peste o 100.000 de euro, iar ca proprietăți are un apartament de 77 de metri pătrați, două mașini: o Volga, un vehicul de teren Niva și o rulotă pentru vacanțele de camping”, a explicat Petronela Axinte, editor Aleph News.

Care sunt veniturile celorlalți lideri din Rusia, apropiați ai lui Vladimir Putin?

Să știi că premierul Mihail Mishustin, câștigă aproape dublu, față de președintele Rusiei. Acesta are un salariu de 200 de mii de euro pe an, iar soția lui a câștigat, în 2020, peste 700 de mii de euro. Iar dacă ne referim la fostul președinte al Federațieii Ruse, acesta este cel mai sărac. Încasează lunar, sub 8 mii de euro, adică 94 de mii de euro, anual”, a informat Petronela Axinte, editor Aleph News.

Exit mobile version