• Joe Biden și-a anulat vizita planificată în Germania în perioada 10-13 octombrie 2024 din cauza apropierii uraganului Milton de Florida
  • Aproximativ 20 de lideri mondiali, inclusiv Volodimir Zelenski, Olaf Scholz, Emmanuel Macron și Keir Starmer, sunt așteptați să participe la summit.
  • Zelenski urma să prezinte „planul de victorie” al Ucrainei în cadrul întâlnirii, un document care include elemente militare și diplomatice.

Președintele american Joe Biden și-a anulat vizita planificată în Germania, unde urma să participe la un summit important al Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei (cunoscut și ca Grupul Ramstein) în perioada 10-13 octombrie 2024, în cadrul căruia Zelenski și-ar fi prezentat „Planul de Victorie al Ucrainei”, scrie The Guardian.

Casa Albă a declarat marți seară că președintele va rămâne acasă „pentru a supraveghea pregătirile și răspunsul” la uraganul Milton, care se așteaptă să ajungă miercuri în Florida.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ VREA PACE
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

Casa Albă a declarat că lucrează în continuare pentru a stabili cum va decurge întâlnirea Ramstein în absența lui Biden. Cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat speranța că vizita de stat va fi reprogramată, subliniind importanța acestei întâlniri.

Deși anularea vizitei lui Biden reprezintă o lovitură pentru planurile inițiale, oficialii americani subliniază că angajamentul față de Ucraina rămâne „neclintit”.

Citește și