• Peste 26.000 de rachete au fost lansate asupra Israelului în ultimul an.
  • Doron Steinbrecher e ostatică Hamas de la începutul războiului din Israel.
  • Simona Steinbrecher: Fiica mea e acolo fără mâncare, fără apă.
  • Ambasadorul Lior Ben Dor: Mai există încă 101 ostatici ținuți de Hamas în Fâșia Gaza.

Pentru ei, timpul s-a oprit în loc pe 7 octombrie 2023. Și de mai bine de un an, trăiesc în umbra atacurilor care au luat amploare. Atacuri care au distrus copilării, au dezbinat familii și i-au îndepărtat de cei dragi.
O mamă de origine română își plânge la mai bine de un an de zile fiica luată ostatică de Hamas. Simona Steinbrecher nu și-a pierdut speranța că într-o bună zi o va strânge din nou în brațe pe Doron.

Suferința lor continuă și poate că nu se va stinge niciodată. Unii au reușit să scape din mâinile Hamas. Este cazul lui Levi Yeruchom care a fost luat ostatic de 3 ori de gruparea teroristă. Dar ce sens mai are viața
când îi pierzi pe cei dragi? Când într-un atac pierzi dintr-odată 4 persoane dragi? Este cazul lui Doron Libstein care în acea zi neagră și-a pierdut fratele, nepotul dar și alți membrii din familie.

România a sprijinit încă de la început Israelul. Marcel Ciolacu a fost primul premier care a mers în Israel anul trecut, imediat după atacul Hamas. Prezentă la comemorarea victimelor din Israel, Ligia Deca a spus că totul începe de la educație, ca elevii trebuie să învețe ce înseamnă pacea. Pentru ca până la urmă popoarele educate iubesc pacea și traiul în armonie.

Recomandări

CÂT DE SMART E ORAȘUL TĂU
ELEVI MULȚI, PROFI PUȚINI
ÎNCARCI EV-UL ÎN 5 MIN
MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
INOVAȚIE LA WIMBLEDON
TIMBERLAKE VINE LA EC

Citește și