• Forțele israeliene l-au ucis pe Yahya Sinwar, liderul suprem al Hamas și arhitectul atacurilor din 7 octombrie 2023, într-o operațiune militară.
  • Joe Biden, Kamala Harris și Departamentul de Stat al SUA spun că uciderea lui Sinwar este o oportunitate de a opri războiul din Gaza.
  • Mohammed Sinwar, fratele lui Yahya Sinwar, ar putea fi noul șef al Hamas.

Forțele de Apărare Israeliene – IDF – au publicat imagini de la operațiunea militară care l-a ucis pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, arhitectul atacurilor din 7 octombrie 2023.

Momentul uciderii:

Echipa care l-a omorât pe Yahya Sinwar:

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL:

Potrivit presei israeliene, Mohammed Sinwar, fratele lui Yahya, va fi anunțat în curând ca înlocuitor al aripii militare a Hamas.

Potrivit informațiilor, cei doi au rămas împreună pentru cea mai mare parte a războiului, însă au decis să se despartă recent, în cazul în care unul dintre ei ar fi eliminat.

Israelul și SUA văd uciderea lui Sinwar drept „începutul sfârșitului războiului din Gaza” și o oportunitate de de a întoarce ostaticii acasă.

Astăzi, Khalil al-Hayya, un înalt oficial al Hamas, a avertizat că „ostaticii israelieni nu vor fi eliberați până când agresiunea asupra Gaza nu se va termina și nu va exista o retragere completă a forțelor israeliene din Fâșia Gaza”.

Citește și