• Un avion al Saurya Airlines s-a prăbușit și a luat foc în timp ce decola din Kathmandu, omorând cel puțin 18 persoane; pilotul este singurul supraviețuitor.
  • La bord se aflau 19 persoane, inclusiv personal tehnic și echipaj, iar avionul se îndrepta spre Pokhara; videoclipuri online arată avionul învăluit în foc și fum.
  • Nepalul are un bilanț slab în materie de siguranță aeriană, cu un accident anterior în ianuarie 2023, în care 72 de persoane au murit din cauza unei erori a piloților.

Cel puțin 18 persoane au fost ucise după ce un avion s-a prăbușit și a luat foc în timp ce decola miercuri din capitala Nepalului, Kathmandu. Pilotul, care primește în prezent tratament la spital, este singurul supraviețuitor al accidentului fatal, scrie BBC.

La bordul zborului de testare al Saurya Airlines se aflau aproximativ 19 persoane, inclusiv membri ai personalului tehnic al companiei aeriene și doi membri ai echipajului. Avionul se îndrepta spre Pokhara, o destinație turistică populară.

Videoclipurile postate online au arătat avionul învăluit în foc și fum. Mașini de pompieri și ambulanțe au fost trimise de urgență la fața locului după incident. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 11:15 (05:30 GMT).

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Purtătorul de cuvânt al poliției nepaleze, Dan Bahadur Karki, a confirmat decesele pentru BBC Nepali. Un oficial al aeroportului a declarat că „s-au auzit niște zgomote de cracare” din avion.

Nepalul a fost criticat pentru bilanțul său slab în materie de siguranță aeriană. În ianuarie 2023, cel puțin 72 de persoane au fost ucise într-un accident al Yeti Airlines, care a fost atribuit ulterior faptului că piloții au tăiat din greșeală curentul.

Saruya Airlines operează zboruri către cinci destinații din Nepal, cu o flotă de trei avioane Bombardier CRJ-200, conform site-ului web al companiei.

Citește și