FOTO-VIDEO. Cum arată și cine este atacatorul lui Donald Trump? Tânărul avea doar 20 de ani

  • Trump a fost împușcat la un miting din Butler, Pennsylvania.
  • Mitingul avea loc cu doar câteva zile înainte de Convenția Națională Republicană, unde Trump urma să-și anunțe candidatul la funcția de Vicepreședinte.
  • Atacatorul a fost ucis de Serviciile Secrete ale SUA.
  • Un participant la miting ar fi murit.
  • Atacatorul, în vârstă de 20 de ani, era înregistrat ca republican care a făcut o donație de 15 dolari unei grupări aliniate democraților.

Trump a fost împușcat în partea superioară a urechii drepte la un miting din Butler, Pennsylvania. Mitingul avea loc cu doar câteva zile înainte de Convenția Națională Republicană, unde Trump urma să-și anunțe candidatul la funcția de Vicepreședinte.

Atacatorul a fost ucis de Serviciile Secrete ale SUA. FBI l-a identificat ca fiind „Thomas Matthew Crooks”, un tânăr de doar 20 de ani din Bethel Park, Pennsylvania, potrivit CNN.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Atacatorul a absolvit Bethel Park High School în 2022, potrivit unui raport din presa locală și a unui videoclip cu începerea școlii.

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, drept atacatorul în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump pe 13 iulie, în Butler, Pennsylvania.

Atacatorul lui Trump era înregistrat ca republican care a făcut o donație de 15 dolari unei grupări aliniate democraților, potrivit înregistrărilor publice.

Thomas Matthew Crooks locuia în suburbia Pittsburgh din Bethel Park, la aproximativ 55 de mile sud de mitingul lui Trump, unde oamenii legii spun că a tras în fostul Președinte.

Crooks a fost înregistrat pentru a vota ca republican, conform unei liste din baza de date a alegătorilor din Pennsylvania, care se potrivea cu numele, vârsta și adresa din Bethel Park, pe care oamenii legii o căutau sâmbătă seara și este legată de Crooks în înregistrările publice.

Înregistrările Comisiei Electorale Federale arată că un donator enumerat ca Thomas Crooks cu aceeași adresă a dat 15 dolari unui comitet de acțiune politică aliniat democraților numit Proiectul Progressive Turnout, în ianuarie 2021.

Când a fost contactat de CNN sâmbătă seara târziu, tatăl lui Crooks, Matthew Crooks, a spus că încearcă să-și dea seama „ce naiba se întâmplă”, dar că „așteaptă până vorbește cu forțele de ordine” înainte de a vorbi despre fiul său.

Atacatorul nu avea niciun document de identificare asupra sa, așa că agenții au fost nevoiți să „îi controleze ADN-ul și să obțină confirmarea biometrică”, a declarat Kevin Rojek, agentul special responsabil cu biroul de teren al FBI-ului din Pittsburgh, la o conferință de presă sâmbătă seara, înainte ca Crooks să fie numit.

Citește și