• 73% din populația americană susține că guvernul SUA le ascunde adevărul despre extraterești.
  • În 2017, 56% dintre persoanele chestionate credeau că există extratereștri, comparativ cu 66%, de acum.
  • În aprilie 2020, Pentagonul a declasificat trei videoclipuri cu „fenomene aeriene inexplicabile”.

Aproape două treimi din populația americană crede că viața extraterestră există și că guvernul SUA le ascunde adevărul despre aceștia, potrivit unui sondaj CBS News publicat recent.

Cele două concluzii reprezintă rezultatele unui recent sondaj realizat în SUA, în perioada 23 – 28 aprilie 2021, pe un eșantion de 1.009 adulți, potrivit Daily Mail.

În 2017, doar 56% dintre respondenți credeau în existența extratereștilor, comparativ cu 66%, de acum.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

În 2010, mai puțin de jumătate din repondenți credeau că există o viață inteligentă pe alte planete, arătând că percepția populară pe acest subiect tabu s-a schimbat drastic, în ultimii ani.

„Sunt mulțumit de aceste rezultate noi ale sondajului, dar nu sunt surprins”, a declarat Nick Pope, un fost angajat și investigator al OZN-urilor din cadrul Ministerului Apărării din Marea Britanie.

„Ele reflecta noua respectabilitate de care se bucura subiectul OZN. Tema a ieșit de la periferie și a devenit populară, datorită unei serii uimitoare de dezvăluri, din ultimii trei ani„, adaugă el.

73% din cei care au răspuns la cercetare, consideră că guvernul SUA știe mai multe despre acest subiect, o cifră pe care Pope o consideră „deosebit de frapantă”.

„Acest lucru poate reflecta cinismul guvernului, dar în mare parte cred că este o reacție la evenimentele recente, după ce ani de zile guvernul SUA a negat orice interes oficial sau implicarea în acest subiect, spunând că de la sfârșitul anului 1969, anchetele s-au încheiat, odată cu terminarea Proiectului Blue Book”, a adăugat Pope.