• ÎPS Teodosie, după sesizarea Consiliului pentru Combaterea Discriminării: Fără femei ar lipsi noblețea, frumusețea, gingășia, dragostea jertfelnică.
  • Arhiepiscopia Tomisului: Afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, revine la păreri mai bune despre femei după ce a spus că „ea” nu are roluri importante în Biserică, așa cum are bărbatul.

În predica din 9 mai despre ”capacitatea de jertfă”, ÎPS Teodosie a spus că „fără femei ar lipsi noblețea, frumusețea, gingășia, dragostea jertfelnică”.

Predica lui ÎPS Teodosie a avut loc în a treia duminică după Paște, numită și Duminica Mironosițelor, adică a femeilor care mergeau la mormântul Mântuitorului Iisus Hristos pentru a-i mirui trupul. În tradiția Bisericii Ortodoxe Române, în această duminică sunt cinstite toate femeile creștine.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Filmulețul cu predica a fost urcat pe YouTube în prima duminică după Paște, însoțit de hashtagul #duminicaMironosițelor

VedemJust l-a reclamat pe ÎPS Teodosie la CNCD

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului susțin, într-un comunicat remis presei, că speră că CNCD nu va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut în România, după ce o asociație a sesizat autoritățile cu privire la afirmațiile IPS Teodosie despre femei.