VIDEO: Klaus Iohannis s-a contrazis în aceeași frază: „La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. E păcat că sunt așa puțini!”

În timpul conferinței de presă de ieri, la întrebarea adresată de un jurnalist – legată de soluția legală pentru vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale – președintele Klaus Ionanis a început discursul cu o introducere contradictorie care a rezultat a fi o bâlbă în toată regula.

Concentrându-se pe numărul mare de români vaccinați, la scurt timp, nu a mai fost convins de propriile afirmații și a reiterat explicația prezentând altă situație.

Jurnalist: Cum poate Comisia să ajute suplimentar România în condițiile în care România este destul de mult în urma mediei europene la capitolul vaccinare și dacă poate fi o soluție legală vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale?

Klaus Iohannis: „Dați-mi voie însă să mai spun ceva despre vaccinare. La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Astăzi am cerut date și am văzut că s-au distribuit sau au fost date peste 10 milioane de doze de vaccin. Sunt aproape 5 milioane jumătate de români care sunt vaccinați cu schema completă. E păcat că sunt așa puțini! Dacă ne uităm un pic la ce se întâmplă în Europa – acum câteva zile, de exemplu, am citit un articol despre Danemarca – în timp ce noi avem mii și mii de noi cazuri zilnice, și din păcate și internați la ATI, și decese, în Danemarca s-a renunțat la toate restricțiile. Atenție: la toate restricțiile! De ce? Fiindcă s-au vaccinat în Danemarca cam toți!

Exit mobile version