• O bombă ghidată rusească a lovit un bloc de apartamente cu cinci etaje în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.
  • Guvernatorul regional din Harkov, Oleh Syniehubov, a declarat că bomba a lovit între etajele trei şi patru ale clădirii din cartierul Saltivka al oraşului.
  • Primarul oraşului Harkov, Ihor Terekhov, a estimat la 10 numărul răniţilor, inclusiv un copil în vârstă de trei ani.

O bombă ghidată rusească a lovit un bloc de apartamente cu cinci etaje în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, miercuri noaptea, provocând incendii şi rănind cel puţin 10 persoane, au declarat oficialii locali, citaţi de Reuters.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că lovitura, cea mai recentă dintr-o lungă serie de atacuri asupra oraşului, a subliniat necesitatea unui ajutor mai mare din partea susţinătorilor occidentali ai Ucrainei. El a indicat atacul Iranului asupra Israelului drept un exemplu de colaborare între aliaţi.

El a spus că, pentru a opri loviturile ruseşti, „Ucraina trebuie să primească ajutorul necesar şi, cel mai important, suficient din partea lumii, a partenerilor noştri. Fiecare lider ştie exact ce trebuie făcut. Este important să fim decisivi”, a spus Zelenski într-o postare pe X.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Guvernatorul regional din Harkov, Oleh Syniehubov, a declarat că bomba a lovit între etajele trei şi patru ale clădirii din cartierul Saltivka al oraşului.

„Mai multe etaje au fost distruse. O căutare apartament cu apartament este în curs de desfăşurare. Oamenii ar putea fi sub dărâmături”, a declarat Syniehubov într-o înregistrare video postată online.

Imaginile postate online au arătat maşini în flăcări în faţa blocului de apartamente şi pompieri care îşi făceau loc printre dărâmăturile şi fum pentru a ajunge în clădire. Primarul oraşului Harkov, Ihor Terekhov, a estimat la 10 numărul răniţilor, inclusiv un copil în vârstă de trei ani. El a declarat că bombe ghidate au lovit două districte ale oraşului.

Citește și