• Michal Ohana, asistent medical veterinar, a fost rănită la festivalul „sângeros” din sudul Israelului. 
  • Peste 250 de persoane au fost ucise și alte 1.500 au fost rănite de Hamas la festival. Tânăra a reușit să filmeze momentele terifiante. 
  • Michal a pozat îmbrățișându-și nepotul născut în același spital unde e tratată.

Michal Ohana nu și-ar fi închipuit că vacanța visată i se va transforma într-un adevărat coșmar. Tânăra de 27 de ani este asistent medical veterinar și a venit în Israel în vizită din Portugalia, unde locuiește de un an.

„Această vizită s-a încheiat cu un adevărat coșmar. Încă încerc să înțeleg ce se întâmplă aici și nu am digerat”, mărturisește ea.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Atacul grupării Hamas a surprins-o pe Michal dansând. Era la festivalul de muzică din sudul Israelului, unde peste 250 de persoane și-au pierdut viața. Ea și alte peste 1.500 de oameni au fost răniți.

„Am ajuns la petrecere la 3 dimineața și am dansat. La 6, odată cu răsăritul soarelui, a început atacul. Au oprit muzica și ne-au spus tuturor să ne întindem pe jos. (…) Toată lumea s-a urcat în mașini și a încercat să părăsească zonat, dar erau mii de oameni și un ambuteiaj nebunesc. Teroriștii au început să tragă”, povestește Michal.

„Am primit un glonț în picior. Prietenii au murit lângă mine, alții au fost răpiți în fața ochilor mei. Nu pot explica în cuvinte prin ce am trecut și nu pot digera deloc. Cei care au fost acolo înțeleg prin ce am trecut. Din mare noroc, după ore, un vehicul blindat a trecut și primii răniți au fost salvați. Acum sunt aici, la spitalul din Hadassah, protejată și tratată, dar incapabilă să înțeleg ce s-a întâmplat cu noi… Pe câți dintre prietenii mei i-am pierdut”, mai spune ea.

Tânăra a reușit să filmeze momentele terifiante.

Michal a fost internată în același spital unde zilele acestea s-a născut nepotul ei

Michal a reușit să scape cu viață, iar vacanța i-a oferit o surpriză plăcută de această dată – bucuria de a-și ține în brațe nepotul născut chiar în spitalul în care se recuperează.

„Am ajuns la nașterea primul nepot din familie care a fost adus pe lume chiar aici, la Spitalul Hadassah”, spune ea, cu zâmbetul pe buze.

Citește și: