• Muncitorii din Kabul au înlocuit panourile de afișare pentru Ministerul Femeilor.
  • Femeile angajate au povestit că au vrut să vină la muncă, dar li s-a ordonat să se întoarcă acasă.
  • Ministerul pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciilor era cunoscut pentru politica morală a grupului, prin implementarea versiunii sale de Sharia.

Vineri, muncitorii din Kabul, capitala Afganistanului, au înlocuit panourile de afișare pentru Ministerul Femeilor din țară cu cele ale politicii morale a talibanilor, după ce fostele angajate ale departamentului au declarat că au fost excluse.

Un semn al clădirii a fost înlocuit vineri cu un semn scris într-un amestec de dari și arabă, pe care scria „Ministerele de rugăciune și îndrumare și de promovare a virtuții și prevenire a viciilor”, conform fotografiilor și martorilor Reuters.

Conform unor înregistrări din afara unității, obținute de Reuters, femeile angajate au povestit că au vrut să vină la muncă timp de mai multe săptămâni, dar li s-a ordonat să se întoarcă acasă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Sunt singurul susținător al familiei mele”, a declarat o femeie, care a spus, de asemenea, că lucrează în cadrul departamentului. „Când nu există un minister, ce ar trebui să facă o femeie afgană?”, afirmă aceasta.

Purtătorii de cuvânt ai talibanilor nu au răspuns vineri la solicitările de comentarii

În perioada 1996-2001 când talibanii – care au preluat controlul Afganistanului luna trecută pe fondul instabilității cauzate de retragerea forțelor americane – au fost la putere, fetele nu aveau voie să meargă la școală, iar femeilor le era interzis accesul la muncă și la educație.

În acea perioadă, Ministerul pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciilor, era cunoscut pentru politica morală a grupului, prin implementarea versiunii sale de șaria, care includea un cod vestimentar strict, execuții publice și biciuiri.

Pe 7 septembrie, o listă a posturilor din cabinetul anunțat de talibani includea un ministru interimar pentru promovarea virtuții și prevenirea viciilor și nu menționa un ministru al femeilor, dar grupul nu a confirmat că departamentul a fost desființat.

Potrivit unui comandant taliban de rang înalt, femeilor nu li se va permite să lucreze în departamente guvernamentale alături de bărbați.