• Doi protestatari Just Stop Oil au pătruns ilegal la Aeroportul Stansted, Londra, și au vopsit avioane private în portocaliu, vizând presupusul avion al lui Taylor Swift.
  • Deși nu au găsit avionul lui Swift, au vopsit alte două avioane și au fost arestați pentru daune penale și interferență cu infrastructura națională.
  • Protestul a avut loc înaintea concertelor lui Swift la Wembley, criticând discrepanțele dintre stilul de viață al miliardarilor și criza climatică.

Protestatarii de la Just Stop Oil au organizat o demonstrație la un aerodrom privat unde, potrivit acestora, avionul personal al lui Taylor Swift aterizase cu câteva ore înainte, scrie HuffPost.

La primele ore ale dimineții de joi, doi demonstranți ai grupului de activiști de mediu au spart gardul de la Aeroportul Stansted din Londra și au vopsit numeroase avioane private cu vopsea portocalie.

Potrivit The Telegraph, cei doi protestatari în cauză nu au reușit să găsească avionul propriu-zis al lui Taylor, dar au pulverizat alte două avioane private ca parte a demonstrației lor.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

Ulterior, aceștia au fost arestați sub suspiciunea de daune penale și de interferență cu utilizarea infrastructurii naționale.

Unul dintre protestatari, Cole Macdonald, a declarat: „Trăim în două lumi: una în care miliardarii trăiesc în lux, putând să zboare cu avioane private, și cealaltă, în care condiții de neîncăpătoare sunt impuse pentru nenumărate milioane de oameni”.

„Între timp, acest sistem care permite acumularea unei bogății extreme de către câțiva, în detrimentul tuturor celorlalți, distruge condițiile necesare pentru a susține viața umană într-o „vară crudă” fără sfârșit, care se accelerează rapid”.

Taylor a fost întâmpinată de mult timp cu critici pentru utilizarea jeturilor private, un raport al Yard susținând că ea a fost cea mai mare celebritate care a poluat cel mai mult emisiile de carbon în 2022, pe baza datelor furnizate de contul de socializare CelebrityJets.

The Washington Post a subliniat anterior că acest raport nu a fost revizuit sau verificat de colegi și nici nu a fost o dovadă că celebritățile în cauză se aflau efectiv la bordul avioanelor în timpul fiecărui zbor efectuat.

La începutul acestui an, publicistul lui Taylor a declarat pentru BBC Travel că câștigătoarea premiului Grammy folosește compensații de carbon pentru a-și compensa călătoriile cu jetul privat.

Demonstrația lui Just Stop Oil de la aeroportul Stansted vine înaintea primului din cele trei spectacole ale lui Taylor pe stadionul Wembley, care vor avea loc vineri, sâmbătă și duminică. Ulterior, ea se va întoarce la Londra pentru alte cinci spectacole în luna august.

Cu o zi mai devreme, Just Stop Oil a ținut prima pagină a ziarelor atunci când a stropit Stonehenge cu praf portocaliu în încercarea de a sensibiliza populația cu privire la criza climatică, ceea ce a dus la două arestări.

Citește și