Vietnamul cere Netflix să retragă un serial sud-coreean despre care spune că „denaturează istoria”

Netflix

In this photo illustration a silhouette of a hand holding a TV remote seen displayed in front of the Netflix logo. Netflix illustrative photos in Ukraine,Image: 587678534, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Autorităţile de la Hanoi au cerut Netflix să retragă de pe platforma sa un serial sud-coreean, din care un episod ce evocă războiul din Vietnam ,,denaturează istoria” în detrimentul puterii comuniste, scrie Bloomberg.

O agenţie guvernamentală vietnameză acuză drama ,,Little Women” de încălcarea unei legi care luptă împotriva celor care ,,denaturează istoria, neagă realizările revoluţionare şi jignesc naţiunea şi eroii săi” , într-o scrisoare trimisă gigantului american de streaming.

,,Serialul prezintă dialoguri între personaje care laudă crimele mercenarilor coreeni în războiul american din Vietnam, din 1967” , a precizat site-ul Vietnamnet.

Autorităţile vietnameze au stabilit ziua de miercuri ca termen limită pentru ca platforma să retragă serialul, însă miercuri după-amiază serialul era încă disponibil în Vietnam, potrivit sursei citate.

În cel de-al 8-lea episod din ,,Little Women” , adaptare după romanul ,,Cele patru fiice ale doctorului March” al scriitoarei americane Louisa May Alcott, un fost veteran laudă eficacitatea letală a sud-coreenilor în confruntarea cu Viet Cong.

Peste 320.000 de soldaţi din Coreea de Sud, un aliat al Washingtonului, au fost trimişi în Vietnam între 1964 şi 1973 pentru a lupta alături de americani, angajaţi împotriva forţelor comuniste din Vietnamul de Nord.

Ei au fost acuzaţi mult timp că au comis ucideri în masă în rândul civililor vietnamezi.

Netflix nu a răspuns până acum solicitărilor de a face declaraţii în legătură cu acest subiect. Serialele sud-coreene pe care platforma le difuzează au numeroase vizionări în Asia.

Din 2020, Netflix a retras trei seriale din catalogul său din Vietnam după plângerile autorităţilor locale care au acuzat platforma de streaming de ,,încălcarea suveranităţii ţării” .

Exit mobile version