• Ministerul de externe german s-a declarat șocat după ce MAE ungar a anulat o întâlnire la Budapesta cu puțin timp înainte de data programată.
  • Viktor Orban a postat luni dimineața și o primă fotografie alături de Xi Jinping.
  • Viktor Orban va participa la summitul NATO de la Washington între 9-11 iulie și insistă că vizitele sale sunt o misiune de pace”.

O nouă stație a unei misiuni de pace, așa a descris Viktor Orban vizita sa în China și întâlnirea cu președintele chinez Xi Jinping. Dintr-un motiv pe care nu l-a explicat, premierul ungar a făcut această vizită, ca și cele de la Kiev și Moscova, în secret deplin, anunțând doar sosirea la fața locului.

Viktor Orban a postat luni dimineața și o primă fotografie alături de Xi Jinping, alături de un scurt comentariu legat de așa-zisa sa misiune de pace. Premierul maghiar susține că de cele trei puteri mondiale- SUA, UE și China- depinde când se va termina războiul rus din Ucraina. 

Cu acest lucru, a motivat și vizita sa la Beijing ca să discute cu premierul Xi Jinping, căruia i-a adus foarte multe laude. L-a felicitat pentru stabilitatea Chinei într-o lume foarte turbulentă.

Recomandări

CÂND APARE SWITCH 2?
HERA PLEACĂ ÎN SPAȚIU
BIBI ÎL CRITICĂ PE MACRON
BRIDGET JONES REVINE
OPERAȚIUNEA PAGER
HARRIS LA TV

Orban a apreciat că în viziunea sa, China este de partea păcii și că este important ca această țară să afirme ori de câte ori se poate acest lucru.

Aceasta este a treia deplasare surpriză a lui Orban de la preluarea de către Ungaria a preşedinţiei rotative a Uniunii Europene la începutul lunii iulie, după ce săptămâna trecută liderul a călătorit în Ucraina şi Rusia, ceea ce el a numit o „misiune de pace”. Călătoria sa la Moscova, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin, a atras reproşuri puternice din partea aliaţilor săi.

Ungaria, sub conducerea lui Orban, a devenit un important partener comercial şi de investiţii pentru China, în contrast cu alte ţări din Uniunea Europeană, care doresc să devină mai puţin dependente de a doua mare economie a lumii.

Citește și