• Ungaria deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene semestrul acesta.
  • Orban va fi prezent azi la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.
  • România a intrat în spațiul Schengen aerian și maritim.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, îl vizitează azi pe Marcel Ciolacu. Într-un mic dejun de lucru privat, singura temă de discuție va fi aderarea integrală a României la spațiul Schengen.

„Va fi un mic dejun de lucru privat, iar pe agenda discuțiilor va fi o singură temă și se numește Schengen”, au declarat vineri surse guvernamentale.

Ungaria deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene semestrul acesta. Premierul ungar, Viktor Orban, va fi prezent vineri la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, unde sâmbătă îşi va ţine tradiţionalul discurs pornind de la tema centrală a evenimentului – „Pe drumul drept”, potrivit Agerpres.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În cadrul lucrărilor Universităţii de Vară se vor derula 500 de programe, în 34 de corturi, care au tematici diverse, de la teme economice şi politice, la cele cu caracter cultural, gastronomic sau sportiv, în pregătirea evenimentului fiind implicaţi 300 de organizatori.

Jurnaliștii de la Maszol punctează această întâlnire neoficială și notează că cei doi premieri vor reface tabloul de anul trecut, când au luat prânzul împreună la București, cu o zi înaintea vizitei lui Orban la Băile Tușnad. Atunci, la întâlnire au participat și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Citește și