• Viktor Orban e într-o vizită la Beijing, unde a discutat cu Xi Jinping.
  • Vizita în China vine după ce Orban a fost și la Putin, dar și la Kiev.
  • Premierul maghiar spune că el face o misiune de pace pentru Ucraina.
  • Orban: Ungaria e singura țară UE care poate vorbi cu toată lumea.

Ce e de la Moscova, la Beijing? Un zbor…cu gânduri pașnice. Viktor Orban nu a luat în seamă supărările șefilor de la Bruxelles și a fugit la Xi Jinping să își continue așa numita…misiune de pace pentru Ucraina.

De o săptămână de când a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene, Viktor Orban și-a făcut agenda după bunul plac. A fost la Zelenski, a trecut și pe la Kremlin să discute cu Putin și acum a ajuns la prietenul lui chinez.

„Numărul țărilor care pot discuta cu ambele părți e în scădere. Ungaria devine încet-încet singura țară din Europa care poate vorbi cu toată lumea”, se mândrește Premierul maghiar. Dar vizita misionară a lui Orban la Moscova nu pare să fi dat roade.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Putin a lansat peste 40 de rachete în Kiev, Dnipro și alte localități din regiune. Au fost distruse locuințe și infrastructura. Cea mai gravă situație este la Spitalul „Ohmatdit”, care este cel mai mare spital de copii din Kiev. Până acum 29 de persoane au murit și zeci sunt rănite. Medicii, părinții și voluntarii au scos în stradă copiii bolnavi.

„Rusia nu poate susţine că nu ştie unde cad rachetele sale şi trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele ei”, spune Volodimir Zelenski, care se află în vizită în Polonia.

Președintele Adunării Generale a ONU a cerut Rusiei să se retragă complet din Ucraina până în luna septembrie. Acesta spune că Putin încalcă legile internaționale și comunitatea internațională nu poate rămâne indiferentă la crimele de război.

Situația din Ucraina este primul subiect pe agenda Summitului NATO de la Washington, care începe mâine. Premierul Bulgariei, Dimitar Glavchev, merge în Statele Unite cu o propunere de negociere de pace între Rusia și Ucraina.

Citește și