• Orban a criticat Bruxelles-ul, care ar sprijini războiul în beneficiul păcii.
  • „Asta ne amintește de Lenin, care a spus că dacă se va termina comunismul, va muri statul. Așa cum nu am înțeles teza lui Lenin, nu-i înțelegem nici pe cei de la Bruxelles la ședințe”, a declarat Orban.
  • Degeaba a promis Bruxelles că sancțiunile vor îngenunchea Rusia, „toți au un plan până primesc un pumn în gură”, l-a citat Orban pe Mike Tyson.
  • Orban a vorbit vineri la telefon cu Trump și acesta a transmis salutările sale celor de la Tușnad.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat în deschiderea discursului susţinut la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că nu a primit „instrucţiuni diplomatice” de la Bucureşti, despre ce să spună şi ce să nu spună la Tusvanyos şi a vorbit de întâlnirea avută cu prim-ministrul român, Marcel Ciolacu, transmite Agerpres.

„Prima veste bună este că nu s-a făcut aşa mare tam-tam cum s-a făcut anul trecut, nu am primit nici instrucţiuni diplomatice de la Bucureşti, ce să spun şi ce nu să spun, însă am primit o invitaţie la un dialog la nivel de prim-ministru şi s-a şi întâmplat acest lucru. Anul trecut când ne-am întâlnit, după întâlnirea respectivă cu premierul României, am spus că este beginning of a beautiful friendship, adică începutul unei prietenii frumoase, şi mai spuneam că da, am făcut progrese, am făcut un pas în faţă”, a declarat Orban.

Orban a criticat Bruxelles-ul, care ar sprijini războiul în beneficiul păcii

Orban a criticat Bruxelles-ul, care ar sprijini războiul în beneficiul păcii. „Asta ne amintește de Lenin, care a spus că dacă se va termina comunismul, va muri statul. Așa cum nu am înțeles teza lui Lenin, nu-i înțelegem nici pe cei de la Bruxelles la ședințe”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

Sancțiunile impuse Rusiei nu funcționează, reziliența ei e maximă. Degeaba a promis Bruxelles că sancțiunile vor îngenunchea Rusia, „toți au un plan până primesc un pumn în gură”, l-a citat Orban pe Mike Tyson.

„Rusia a găsit parteneri în China, Iran, Turcia, Coreea de Nord și lumea islamică. Occidentul a rămas singur și slab. Ceea ce face Rusia este predictibil, își apără interesele, pe când Occidentul ”nu este condus, comportamentul său nu este rațional” și nu poate gestiona situația în care pe lângă SUA a apărut și China ca mare putere. Statele naționale au un sistem de valori, cerințe morale comune. Occidentul crede că acestea nu există, nu există cultură comună și valori morale”, a declarat Viktor Orban.

„Trump vrea la fel ca SUA să fie stat național, de aceea alegerile de acolo au o miză uriașă și vor să-l bage la pușcărie sau să-l omoare. Ceea ce s-a întâmplat e posibil să nu fi fost ultima tentativă”. Orban a vorbit vineri la telefon cu Trump și acesta a transmis salutările sale celor de la Tușnad.

Citește și