• Manfred Weber spune că Orban dă drumul spionilor ruși în Europa.
  • Weber: UE să ia măsuri pentru protejarea spațiului Schengen.
  • Zoltan Kovacs spune că Bruxellesul încurajează migrația ilegală.
  • Rusia a lansat asupra Kievului un nou atac masiv cu drone.
  • La Tușnad, Orban a spus că vrea să protejeze imigranții creștini.

Nimic nu stă între prietenia dintre Viktor Orban și Vladimir Putin. Premierul maghiar nu apleacă urechea la ce se strigă de la Bruxelles și își face propria politică externă.

Așa că Orban s-a gândit să le deschidă ușa rușilor și belarușilor și să le oferă așa-numitul card național celor care vor să lucreze în Ungaria. Acest „permis de ședere” îi ajută pe ruși să circule fără controale pe tot teritoriul Schengen. Șeful PPE, Manfred Weber, i-a transmis o scrisoare lui Charles Michel în care spune că decizia lui Orban facilitează înmulțirea de spioni ruși în Europa.

„Lipsa unei nevoi, pentru un mecanism de intrare atât de larg și nereglementat pentru muncitorii ruși și belaruși, ridică întrebări cu privire la consecințele pentru Ungaria și spațiul Schengen”, spune Weber.

Recomandări

ZELE VREA TOMAHAWK
NEOM INAUGUREAZĂ SINDALAH
BEZOS ÎȘI APĂRĂ ZIARUL
NETFLIX LANSEAZĂ MOMENTE
MAPN VREA LEGE PT DRONE
CANICULA UCIDE

În plus, acesta a cerut ca UE să ia cât mai repede măsuri dure pentru a proteja integritatea Schengen. În replică, Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta spune că Weber minte și că Bruxellesul este cel care încurajează migrația ilegală.

În tot acest timp, Putin își continuă „operațiunea militară specială” în Ucraina și a lansat asupra Kievului unul dintre cele mai mari raiduri aeriene de la începutul războiului. Peste 30 de drone au fost distruse de sistemul de apărare ucrainean.

Bartoszewski: „Noi nu facem afaceri cu Rusia”

„Noi nu facem afaceri cu Rusia, spre deosebire de premierul Orban, care se situează la marginea societăţii internaţionale, atât în Uniunea Europeană, cât şi în NATO. Nu prea înţeleg de ce Ungaria mai vrea să rămână membră a unor organizaţii care îi displac atât de mult şi care se presupune că o tratează rău. De ce nu formează el (Orban) o uniune cu Putin şi cu unele state autoritare de acest tip?”, a declarat Teofil Bartoszewski, ministrul adjunct de externe al Poloniei.

„Nimeni nu are dreptul de a decide despre pacea viitoare și forma ei fără Ucraina sau în numele Ucrainei. Istoria își amintește de politicieni care au spus că lucrează pentru o pace dreaptă, dar de fapt lucrează pentru capitulare. Acești politicieni au intrat în paginile rușinii. Pacea cu siguranță nu va fi inclusă în discuțiile secrete de la Kremlin”, a spus Tusk după o întâlnire la Varșovia cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Într-o postare de marți pe X , purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a respins ceea ce el a numit „minciunile” lui Weber ca fiind „absurde și ipocrite pentru că tocmai instituțiile de la Bruxelles… fac tot ce le stă în putere pentru a se asigura că Ungaria este forțată să demonteze. sistemul său strict de protecție a frontierelor și de azil, permițând sute de mii de imigranți ilegali să intre în țară și, prin urmare, în Uniunea Europeană.”

Citește și