Viktor Orban: „Naționaliștii creștini din Europa și SUA trebuie să se unească pentru a câștiga alegerile”

Viktor Orban

Viktor Orban

Conservatorii americani și maghiari trebuie să-și unească forțele la alegerile din 2024 pentru a lua înapoi instituțiile de la Washington și Bruxelles de la liberalii care amenință civilizația occidentală, a declarat premierul Viktor Orban.

De asemenea, Orban a declarat că SUA au nevoie de un lider puternic pentru a negocia un acord de pace cu Rusia pentru a pune capăt războiului din Ucraina, vecina Ungariei. Doar un lider puternic poate negocia pacea”, a declarat el joi, la Dallas, în cadrul Conferinței conservatoare de acțiune politică, o organizație politică americană. Avem nevoie de o Americă puternică, cu un lider puternic.

Orban, un naționalist maghiar, nu s-a referit în mod specific la fostul președinte american Donald Trump, care a lăsat să se înțeleagă în mod public că va candida din nou la președinție în 2024. Trump a susținut peste 100 de candidați conservatori înainte de alegerile americane de la mijlocul mandatului din acest an.

Fostul lider american și Orban au avut relații bune, premierul ungar susținându-l pe Trump înainte de votul din 2020 din SUA. Înainte de începerea conferinței CPAC din acest an, el i-a urat succes lui Trump într-un mesaj video. Ca în cazul lui Trump în SUA, Orban a fost criticat pe scară largă în Europa.

Liderii UE, din care Ungaria face parte, l-au acuzat că subminează democrația prin măsuri care restricționează imigrația și oferă guvernului său controlul asupra mass-media și ONG-urilor. Orban, care a fost reales pentru un al patrulea mandat consecutiv în aprilie, a declarat că miza este mare pentru 2024. Pe lângă alegerile din SUA, europenii vor vota în acel an pentru politicienii care concurează pentru locuri în Parlamentul European.

Aceste două locații vor defini cele două fronturi în bătălia pentru civilizația occidentală, a declarat dl Orban. Calificându-se drept un luptător pentru libertate de modă veche, Orban a declarat că Ungaria și guvernul său se află sub asediul liberalilor progresiști.

El a spus că progresiștii caută să separe civilizația occidentală de rădăcinile sale creștine. Poziția fermă anti-imigrație a guvernului său, politicile pro-familie și respingerea ideologiei de gen se opun acestor eforturi, a spus el. Acest război este un război cultural, a spus Orban. Trebuie să ne revitalizăm bisericile, familiile, universitățile și instituțiile noastre comunitare.

Într-un discurs de luna trecută, Orban a declarat că, spre deosebire de Europa de Vest, unde localnicii se amestecă cu imigranții non-europeni, Ungaria nu este o țară de rasă mixtă. Cuvintele sale au atras condamnări din partea SUA, a UE, a grupurilor evreiești și a academicienilor.

Câteva zile mai târziu, Orban a revenit asupra declarațiilor sale, afirmând că uneori a spus lucruri într-un mod care ar putea fi înțeles greșit. El a declarat la CPAC că cei care l-au acuzat pe el sau guvernul său de rasism sunt idioți” și a spus că administrația sa a adoptat o politică de toleranță zero față de rasism și antisemitism. A ne acuza este o știre falsă, a spus el.

Exit mobile version