• „Cei care au venit acolo să dezbată au vrut sângele nostru şi nu au vrut deloc o dezbatere semnificativă”, a declarat el.
  • Şefa executivului european l-a criticat pe Orbán în discursul pe care l-a rostit în faţa Parlamentului.
  • „Von der Leyen şi liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, şi-au anunţat deschis intenţia de a răsturna guvernul maghiar”, a spus Orbán.

Viktor Orbán, a acuzat-o vineri pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că vrea să răstoarne guvernul țării sale, scrie Politico.eu. El a mai spus că dezbaterea tensionată din Parlamentul European de săptămâna aceasta, când președinta Comisiei Europene a spus că liderul ungar pune în pericol securitatea europeană prin apropierea de Vladimir Putin, o „tentativă de crucificare” din partea Uniunii Europene. 

„Cei care au venit acolo să dezbată au vrut sângele nostru şi nu au vrut deloc o dezbatere semnificativă, ci şi-au imaginat o bătaie politică şi ne-au atacat”, a declarat el într-un interviu acordat vineri dimineaţă radioului de stat maghiar.

Şefa executivului european l-a criticat pe Orbán în discursul pe care l-a rostit în faţa Parlamentului şi care a urmat imediat după discursul liderului maghiar, reproşându-i acestuia că s-a apropiat de Vladimir Putin, că a permis ingerințe străine din partea Rusiei şi Chinei şi că a dezamăgit poporul maghiar.

Recomandări

ORBAN VS. LEYEN
LESS IS BETTER
2025, AN DE FINAL
META „FACE CURAT” ÎN MOLDOVA
THANK YOU, BEYONCE!
CV-UL LA CONTROL

Von der Leyen şi liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, şi-au anunţat deschis intenţia de a răsturna guvernul maghiar”, a spus Orbán. Orbán susţine că principalele două familii politice din UE au identificat deja cu cine vor să îl înlocuiască.

Citește și