• Vizita de marți dimineață a lui Viktor Orbán are loc la o zi după ce Ungaria a preluat președinția rotativă a UE până la sfârșitul anului.
  • Discuțiile se vor concentra pe posibilitățile de realizare a piesei, precum și pe problemele actuale din relațiile bilaterale ungaro-ucrainene”, a scris pe X purtătorul de cuvânt al lui Orbán, Zoltán Kovács.
  • Ungaria a fost în dezacord cu alte țări NATO din cauza cultivării continue de către Orbán a legăturilor strânse cu Rusia.

Premierul Ungariei a efectuat o vizită surpriză la Kiev pentru a discuta cu Volodimir Zelenski, aceasta fiind prima vizită a celui mai pro-rus lider european în capitala ucraineană de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, în urmă cu 28 de luni, scrie The Guardian.

Vizita de marți dimineață a lui Viktor Orbán, un critic deschis al ajutorului militar și financiar occidental acordat Ucrainei, are loc la o zi după ce Ungaria a preluat președinția rotativă a UE până la sfârșitul anului, spre consternarea multor alți politicieni europeni, având în vedere ciocnirile frecvente ale țării cu Bruxelles-ul pe teme de stat de drept intern și de politică externă.

Discuțiile se vor concentra pe posibilitățile de realizare a piesei, precum și pe problemele actuale din relațiile bilaterale ungaro-ucrainene”, a scris pe X purtătorul de cuvânt al lui Orbán, Zoltán Kovács.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
TRUMP VS. BIDEN, CINE ARE DREPTATE?
CE SE ALEGE DE UK
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

Presa ucraineană a relatat că coloana de mașini a lui Orbán a sosit la ambasada Ungariei din Kiev. Nu a fost imediat clar dacă cei doi lideri intenționează să organizeze o conferință de presă după discuțiile lor.

Ungaria a fost în dezacord cu alte țări NATO din cauza cultivării continue de către Orbán a legăturilor strânse cu Rusia și a refuzului de a trimite arme în Ucraina, ministrul de externe de la Budapesta calificând în mai planurile de a ajuta țara devastată de război drept o misiune nebunească”.

Budapesta a menținut canale deschise cu Moscova, iar ministrul de externe al lui Orbán, Péter Szijjártó, a efectuat cel puțin cinci călătorii în Rusia de la începutul războiului, ultima vizită fiind luna trecută la un forum economic din Sankt Petersburg.

Luna trecută, Ungaria a declarat că nu va bloca deciziile NATO privind acordarea de sprijin Ucrainei, atât timp cât Budapesta nu este implicată în ajutor.

De asemenea, Orbán l-a sprijinit recent pe Mark Rutte pentru a deveni următorul șef al NATO, cu asigurarea că forțele și resursele financiare ale Ungariei nu vor fi angajate pentru sprijinirea Ucrainei.

Citește și