• Modi este primul prim-ministru indian care vizitează Ucraina.
  • Întâlnirea are loc la doi ani și jumătate de la invazia rusă și în timpul incursiunii ucrainene în Kursk.
  • Modi speră să promoveze un acord pentru a pune capăt războiului, deși unii îl văd prea apropiat de Putin.

Prim-ministrul indian Narendra Modi va avea o întâlnire istorică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev vineri, în cadrul căreia va încerca să „restabilească pacea între Ucraina și Rusia”, scrie The Guardian.

Modi, care se prezintă drept un posibil mediator, va fi primul prim-ministru indian care vizitează Ucraina. Întâlnirea vine la doi ani și jumătate de la invazia Rusiei pe scara largă și în timpul unei contraofensive majore a Ucrainei în Rusia.

În timp ce India a avut întotdeauna relații strânse cu Rusia, Modi speră să promoveze un acord pentru a pune capăt războiului. Cu toate acestea, unii reprezentanți ucraineni îl văd prea apropiat de Putin, după ce l-a îmbrățișat pe liderul rus în timpul unei vizite la Moscova în iulie.

Recomandări

LASĂ FRICA LA INTRARE
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL
SE ÎNTĂMPLĂ ȘI LA CASE MARI
CÂTE LIMBI VORBEȘTI?

Modi a declarat că intenționează să „împărtășească perspective asupra soluționării pașnice a conflictului ucrainean în curs” și să discute despre „aprofundarea prieteniei India-Ucraina”. Modi a fost în Polonia joi, înainte de a pleca spre Ucraina.

Zelenski a spus că „un număr de documente sunt, de asemenea, gata să fie semnate” în timpul întâlnirii lor.

Cu toate acestea, un acord de pace pare acum mai departe ca niciodată, deoarece Ucraina a exclus negocierile directe cu Putin, iar Rusia a spus că nu va accepta discuții în mijlocul contraofensivei surpriză din regiunea Kursk.

Citește și