Vladimir Putin a început să poarte „vestă antiglonț ascunsă” la evenimentele publice. Ce detalii au fost observate

Liderul rus Vladimir Putin a început să poarte veste antiglonț la evenimentele publice în aer liber, a relatat marți The Moscow Times, citând oficiali care l-au văzut pe Putin la aceste evenimente, scrie Business Insider.

„Anul acesta, pe 9 mai, șeful statului purta în mod clar o armură de corp ascunsă în timpul paradei”, a declarat un oficial despre apariția lui Putin la parada din acest an de Ziua Victoriei de la Moscova. „Și această precauție, cred că este necesară”.

Putin, care și-a câștigat al cincilea mandat de președinte al Rusiei în martie, a fost văzut salutând generalii la parada militară anuală într-o transmisiune în direct pe 9 mai. Mișcările bărbatului în vârstă de 71 de ani din videoclip păreau rigide, iar Putin a fost văzut ajustându-și hainele în jurul umărului drept de mai multe ori.

„Cadrul părții superioare a corpului lui Putin pare nenatural, iar umerii săi par mai degrabă largi și pătrați, fără să arate nicio formă a spatelui și a omoplaților”, a declarat consultantul în securitate Jade Miller pentru The Moscow Times.

Putin a început să îmbrace o vestă antiglonț în 2023, potrivit ziarului rusesc. Oficiali au declarat pentru The Moscow Times că echipa de securitate a lui Putin, Serviciul de Securitate Prezidențială, a recomandat acest aranjament. „Dumnezeu îl protejează pe cel precaut”, a spus un alt oficial.

Reprezentanții Ministerului rus de Externe nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Business Insider trimisă în afara orelor obișnuite de lucru. Aceasta nu este prima dată când apar rapoarte despre temerile lui Putin de a fi asasinat.

În septembrie, fostul ofițer de securitate al lui Putin, Vitaly Brizhaty, a declarat într-un interviu acordat postului independent rus TV Rain că Putin a angajat odată scafandri înarmați pentru a căuta potențiali asasini de-a lungul plajei sale private.

Brizhaty, care a dezertat în Ecuador după ce Rusia a invadat Ucraina, a spus că Putin era atât de paranoic încât nu permitea nimănui, în afară de una dintre gărzile sale de corp, să îi folosească mașina de spălat.

Exit mobile version