• Vladimir Putin încă s-a izolat și a pus personalul în carantină, spune un fost ofițer FSO.
  • „Avem un președinte care se autoizola”, a spus ofițerul, care a dezertat în octombrie.
  • Într-un interviu al Dossier Center, el a povestit anecdote din cei 13 ani de muncă în detaliul de securitate al lui Putin.

Președintele rus Vladimir Putin este încă îngrijorat din cauza COVID-19 și a forțat personalul să se plaseze în carantină, potrivit unui fost ofițer care a lucrat cu detaliile sale de securitate timp de peste un deceniu, scrie Business Insider.

Vladimir Putin a stat mai mult în izolare până la sfârșitul anului 2022, a declarat Gleb Karakulov, fost căpitan în Direcția de Comunicații Prezidențială a Serviciului Gărzii Federale, pentru Centrul de Dosar pentru Jurnalism de Investigație.

„Avem un președinte care se autoizola”, a spus Karakulov, conform Centrului de dosare. „Trebuie să respectăm o carantină strictă timp de două săptămâni înainte de orice eveniment, chiar și pentru cele care durează între 15 și 20 de minute.”

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Karakulov a fost responsabil de criptarea comunicațiilor lui Putin și a călătorit cu el în peste 180 de călătorii de afaceri în străinătate de-a lungul a 13 ani, a declarat el pentru Centrul de dosare. El a scăpat în octombrie în timp ce îl însoțea pe Putin într-o călătorie în Kazahstan și s-a mutat în Turcia împreună cu familia – un caz rar al unui ofițer de informații de rang înalt care a dezertat de la guvernul rus.

Fostul ofițer FSO a spus că Putin a permis membrilor personalului să lucreze în aceeași cameră cu el doar după o perioadă de carantină de două săptămâni, conform Centrului de dosare. „Există un grup de angajați care au fost eliberați, care au trecut prin această carantină de două săptămâni”, a spus Karakulov.

El a adăugat că, atunci când a plecat, personalul lui Putin era deja derutat de insistența președintelui de a respecta vechile restricții pandemice. „Toată lumea este puțin perplexă de ce se întâmplă asta în continuare. Pentru că toată lumea a fost forțată să se vaccineze”, a spus Karakulov. El a spus că, împreună cu colegii săi au trebuit să facă teste COVID de mai multe ori pe zi și să le monitorizeze îndeaproape starea de sănătate.

Președintele rus, care are 70 de ani, a anulat doar două călătorii din motive de sănătate în 13 ani. În 2020 – pe măsură ce pandemia de COVID-19 s-a răspândit – Putin s-a închis într-un buncăr și a făcut cel mult trei călătorii în acel an, a spus Karakulov.

Citește și: