• Președintele Vladimir Putin l-a avertizat duminică pe omologul său francez cu privire la potențialele consecințe catastrofale” ale unor atacuri ucrainene asupra centralei nucleare Zaporojie, într-o zonă din Ucraina controlată de Rusia.
  • În timpul unei convorbiri telefonice cu Emmanuel Macron, Putin a atras atenția asupra atacurilor regulate ale Ucrainei asupra instalațiilor nucleare din Zaporojie, inclusiv asupra unei instalații de depozitare a deșeurilor radioactive, care ar putea avea consecințe catastrofale”, a precizat Kremlinul într-o declarație.
  • Cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost un punct central al luptelor din ultimele săptămâni, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la un potențial incident nuclear.

Președintele Vladimir Putin l-a avertizat duminică pe omologul său francez cu privire la potențialele consecințe catastrofale” ale unor atacuri ucrainene asupra centralei nucleare Zaporojie, într-o zonă din Ucraina controlată de Rusia.

În timpul unei convorbiri telefonice cu Emmanuel Macron, Putin a atras atenția asupra atacurilor regulate ale Ucrainei asupra instalațiilor nucleare din Zaporojie, inclusiv asupra unei instalații de depozitare a deșeurilor radioactive, care ar putea avea consecințe catastrofale”, a precizat Kremlinul într-o declarație.

Cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost un punct central al luptelor din ultimele săptămâni, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la un potențial incident nuclear.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Putin a declarat că specialiștii ruși de la uzină iau măsuri pentru a asigura siguranța acesteia și a afirmat că Moscova este pregătită să continue colaborarea cu agenția atomică a ONU pentru a conveni asupra unor soluții nepolitizate” la problemele de la instalația nucleară.

În cadrul aceleiași convorbiri, Macron i-a spus lui Putin că „ocupația rusă” a fost motivul pentru riscurile cu care se confruntă centrala, potrivit președinției franceze. Macron i-a cerut lui Putin să retragă armele grele și ușoare” de pe amplasament.

Agenția ucraineană pentru energie nucleară a declarat duminică că ultimul reactor de la Zaporojie a fost oprit ca măsură de siguranță. În timpul convorbirii cu Macron, Putin a acuzat, de asemenea, forțele ucrainene că au folosit arme furnizate de Occident pentru a viza infrastructura civilă din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Forțele ucrainene au lansat o contraofensivă majoră pentru a recăpăta controlul asupra unor porțiuni din estul țării, iar rebelii pro-Moscova au raportat în acest weekend că separatiștii duc lupte „dificile” cu armata Kievului în regiunea Donețk din Donbas.