• Beijingul a apărut ca un aliat politic și economic cheie pentru Rusia după ce invazia Ucrainei a îndepărtat Moscova de Occident.
  • În ultimii ani, Putin și Xi au promovat parteneriatul fără limite” dintre țările lor ca o contrapondere la dominația globală a Statelor Unite.
  • Rusia apreciază foarte mult contribuția dumneavoastră personală la consolidarea legăturilor… și a cooperării strategice dintre națiunile noastre”.

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat vineri pe Xi Jinping pentru numirea sa pentru un al treilea mandat de președinte al Chinei, salutând legăturile tot mai strânse dintre cele două națiuni.

Dragă prietene, te rog să accepți sincere felicitări cu ocazia realegerii tale”, a declarat Putin într-o declarație publicată de Kremlin.

Rusia apreciază foarte mult contribuția dumneavoastră personală la consolidarea legăturilor… și a cooperării strategice dintre națiunile noastre”.

Recomandări

MAI DUCE BIDEN UN MANDAT?
PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
LAUGHTER YOGA TE AJUTĂ FIZIC ȘI MENTAL
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
IEI OZEMPIC SAU WEGOVY? POȚI ORBI

Sunt sigur că, lucrând împreună, vom asigura dezvoltarea unei cooperări fructuoase ruso-chineze în tot felul de domenii diferite. Vom continua să coordonăm activitatea comună cu privire la cele mai importante probleme regionale și internaționale.”

Beijingul a apărut ca un aliat politic și economic cheie pentru Rusia după ce invazia Ucrainei a îndepărtat Moscova de Occident. În ultimii ani, Putin și Xi au promovat parteneriatul fără limite” dintre țările lor ca o contrapondere la dominația globală a Statelor Unite.

Washingtonul a avertizat luna trecută că China ia în considerare trimiterea unui sprijin letal” Rusiei pentru a o ajuta în războiul său împotriva Ucrainei.

Dar, la un summit din septembrie, Putin i-a spus lui Xi că Rusia înțelege întrebările și preocupările dumneavoastră” cu privire la războiul din Ucraina, în ceea ce a fost considerat un semnal al reticenței Beijingului față de ofensiva Moscovei.

Parteneriatul „fără limite” al Chinei cu Rusia este analizat cu atenție în Occident după ce Statele Unite s-au declarat îngrijorate că Beijingul ar putea lua în considerare furnizarea de arme către Rusia, la un an de la invazia din Ucraina.