• Serviciile de informații moldovenești au confirmat, de asemenea, că Ucraina a primit un document care detalia presupusul complot al Rusiei.
  • John Kirby a declarat că, deși Statele Unite nu au verificat rapoartele privind lovitura de stat, crede că Vladimir Putin este capabil să încerce un astfel de act.
  • Rusia a respins acuzația spunând: Astfel de afirmații sunt complet nefondate și nefondate”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a calificat drept profund îngrijorătoare” informațiile potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ar fi pus la cale o lovitură de stat în Republica Moldova. Comentariile au fost făcute după ce președintele moldovean Maia Sandu a declarat că Vladimir Putin plănuiește să folosească sabotori străini pentru a distruge conducerea Moldovei și a împiedica națiunea sa să adere la Uniunea Europeană. Moldova a fost un aliat al Ucrainei.

Planul [rusesc] includea sabotaje și persoane antrenate militar, deghizate în civili, pentru a desfășura acțiuni violente, atacuri asupra clădirilor guvernamentale și luarea de ostatici”, a declarat Maia Sandu, adăugând: Rapoartele primite de la partenerii noștri ucraineni indică locațiile și aspectele logistice ale organizării acestei activități subversive. Planul prevede, de asemenea, utilizarea străinilor pentru acțiuni violente”.

Serviciile de informații moldovenești au confirmat, de asemenea, că Ucraina a primit un document care detalia presupusul complot al Rusiei. John Kirby a declarat că, deși Statele Unite nu au verificat rapoartele privind lovitura de stat, crede că Vladimir Putin este capabil să încerce un astfel de act.

Recomandări

NOI DEZVĂLUIRI
X IS BACK
NETANYAHU AVERTIZEAZĂ
PICHAI TE AJUTĂ SĂ PARCHEZI
ISIS SE ÎNTOARCE
CE VREA ZELENSKI?

Rapoarte profund îngrijorătoare. Suntem absolut alături de guvernul moldovean și de poporul moldovean. Nu am văzut o confirmare independentă, dar este cu siguranță o pagină din cartea de joc a lui Putin”, a declarat John Kirby. Cu toate acestea, Rusia a respins acuzația spunând: Astfel de afirmații sunt complet nefondate și nefondate” și acuzând Ucraina că a stârnit tensiuni între Rusia și Moldova.