• Imaginile partajate pe Telegram de serviciul de presă al președintelui rus îi arată pe cei doi lideri zâmbind și dându-și mâna.
  • Președintele Assad a declarat că vizita marchează aniversarea stabilirii relațiilor diplomatice între Moscova și Damasc.
  • Turcia sprijină adversarii liderului sirian în războiul din Siria și încă protejează unii rebeli din nord-vestul țării.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Bashar al Assad la Moscova, după o vizită surpriză a președintelui sirian care a fost anunțată de Kremlin joi dimineață, scrie Sky News.

Imaginile partajate pe Telegram de serviciul de presă al președintelui rus îi arată pe cei doi lideri zâmbind și dându-și mâna, înainte de a se așeza și de a discuta prin intermediul interpreților respectivi.

„Sunt foarte bucuros să vă văd”, se aude președintele Putin adresându-se oaspetelui său. Referindu-se la Orientul Mijlociu, el adaugă: „Sunt foarte interesat de opinia dumneavoastră cu privire la modul în care evoluează situația în regiune în ansamblu.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Din păcate, există o tendință de escaladare, putem vedea asta. Acest lucru s-a aplicat direct și în Siria”. Rusia a fost un aliat-cheie al președintelui Assad în timpul războiului civil sirian, ajutându-l să recâștige controlul asupra țării în urma unei revolte care a început în 2011.

De ce se află acum la Moscova?

Președintele Assad a declarat că vizita marchează aniversarea stabilirii relațiilor diplomatice între Moscova și Damasc. Dar se pare că este mai mult de atât.

La începutul acestei săptămâni, un ziar turc a relatat că Moscova ar putea acționa ca gazdă și mediator pentru o întâlnire între președintele Assad și președintele turc Recep Tayyip Erdogan în luna august.

Turcia sprijină adversarii liderului sirian în războiul din Siria și încă protejează unii rebeli din nord-vestul țării.

Citește și