• „Principalul lucru pentru noi acum este să consolidăm poziţia Ucrainei cât mai mult posibil la începutul toamnei”, a explicat Zelenski.
  • Zelenski a menţionat că Ucraina „aşteaptă cu foarte mare interes” şi rezultatul convorbirii pe care a avut-o săptămâna trecută la Ramstein.
  • El a mulţumit încă o dată şi României, care a decis să doneze Ucrainei un sistem Patriot. 

Volodimir Zelenski a declarat că, în timpul unei întâlniri cu o delegaţie a Congresului SUA în Italia, a discutat „anumite detalii” ale planului său de victorie pentru Ucraina.

„În marja forumului din Italia, m-am întâlnit cu o delegaţie a Congresului SUA. Am vorbit, în special, despre planul de victorie pentru Ucraina, despre anumite detalii. Şi vom prezenta toate etapele preşedintelui american Biden şi ambilor candidaţi prezidenţiali – Trump şi Harris – în întregime”, le-a spus Zelenski compatrioţilor săi în discursul video de duminică seara.

„Principalul lucru pentru noi acum este să consolidăm poziţia Ucrainei cât mai mult posibil la începutul toamnei. Să ne protejăm oraşele şi satele de teroarea rusească, să oferim mai multe oportunităţi soldaţilor noştri de pe front”, a explicat Zelenski.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

La sfârşitul lunii trecute, Zelenski şi-a anunţat dorinţa de a prezenta un „plan de victorie” preşedintelui Joe Biden, precum şi candidaţilor la preşedinţia SUA Kamala Harris şi Donald Trump. Preşedintele ucrainean urmează să meargă luna aceasta în Statele Unite, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Zelenski a menţionat că Ucraina „aşteaptă cu foarte mare interes” şi rezultatul convorbirii pe care a avut-o săptămâna trecută la Ramstein cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin. De asemenea, el a numit „importante” discuţiile sale cu cancelarul german Olaf Scholz şi cu premierul italian Giorgia Meloni.

El a mulţumit încă o dată şi României, care a decis să doneze Ucrainei un sistem Patriot. 

„Acum, pentru paşii anunţaţi la Ramstein şi pentru cealaltă asistenţă convenită în această săptămână, aş dori să mulţumesc Germaniei, Americii, Marii Britanii, Canadei, Spaniei, Olandei, Suediei, Norvegiei, României, Lituaniei şi Letoniei. Vă mulţumesc tuturor, prieteni!”, a spus Zelenski în discursul său de duminică seara.

Citește și