• Zelenski spune că Rusia se ajută de influența Chinei din zonă.
  • Din păcate, Ucraina nu are conexiuni puternice cu China pentru că nu e ceva ce China își dorește.
  • China susține că își dorește în continuare pace și dialog.

Volodimir Zelenski trimite un mesaj acid către China, pe care o acuză că ajută Rusia să saboteze summit-ul de pace care va avea loc luna aceasta în Elveția. În timpul unui discurs în Singapore, Zelenski spune că are dovezi că atacurile Rusiei sunt asistate de China, în ciuda faptului că Xi Jinping i-a promis în timpul unei conversații telefonice că Beijingul nu se va implica.

Ce speră să obțină Zelenski prin această declarație prin care acuză direct China

Zelenski acuză China că diplomația chineză face presiuni asupra altor țări să nu participe la Conferința de Pace organizată în Elveția, pe 15-16 iunie, conferință la care, cel puțin, din primele informații, ar participa reprezentanții din 100 de țări.

China, cel puțin la nivelul declarațiilor, se consideră o țară neutră în războiul de agresiune al Rusiei cu Ucraina, dar la nivel practic, China a sprijinit Rusia în cadrul acestui război, a sprijinit mașina de război rusă prin exporturi de componente pentru rachete, pentru aeronave blindate. A sprijinit inclusiv la nivelul economic, prin schimburile comerciale, a sprijinit la nivel financiar prin transferurile în monedă proprie, dar și la nivel politic, atât Putin, cât și Xi Jinping, la toate întâlnirile declarând despre un program care se numește „Prietenia fără limite”, dintre cele două țări.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Zelenski vrea să pună presiune pe China să nu mai intervină în rândul altor țări, în special din Asia Centrală, atât Rusia, cât și China, fac presiuni ca reprezentanții acestor țări să nu participe la acest summit al păcii, în care Ucraina vrea să arate lumii toate detaliile agresiunii Rusiei și faptul că Rusia este țara care poate opri războiul imediat, bineînțeles, dacă oprește și agresiunea.

Ce așteptări să avem de la summit-ul din Elveția

Și Rusia folosește rachete din Coreea de Nord, folosește proiectile din Coreea de Nord să lovească ținte din Ucraina, folosește de aproximativ doi ani de zile drone Shahed 236 și mai nou ar fi vrut să folosească și bombe din Iran.

Sunt câteva tipuri de blindate chinezești folosite de Rusia. Ele au ajuns în Rusia, ce-i drept, nu printr-un contact Guvern la Guvern, dar prin contactul unei companii din China care a ajuns la o companie din Rusia și mai apoi la forțele armate.

Într-adevăr, până acum, SUA, dar și alte țări occidentale, nu au lăsat Ucraina să folosească armele în lovirea țintelor de pe teritoriul rusesc, dar după ce Rusia a deschis un alt front în Harkov, de unde atacă direct de pe teritoriul Rusiei o regiune a Ucrainei, care nu era atacată până acum și fusese eliberată complet în 2022 în toamnă, e normal să lase Ucraina să folosească armele occidentale. E vorba de regiunea Belgorod. Ucraina a folosit rachete balistice pentru sistemele HIMARS, care au o bătaie de 300 de kilometri și mai multe baze militare rusești din regiunea rusă Belgorod.

Citește și