• NASA plănuiește în continuare o întoarcere pe Lună – care, speră ei, va acționa ca o trambulină pentru explorarea planetei Marte.
  • Voluntarii au făcut parte din misiunea CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) a NASA, care a început pe 25 iunie anul trecut.
  • Structura imprimată în 3D, cunoscută sub numele de Mars Dune Alpha, a fost descrisă drept un habitat izolat de 1.700 de metri pătrați”.

Voluntarii NASA care au petrecut peste un an într-un buncăr simulat pe Marte și-au încheiat misiunea, scrie Sky News. După 378 de zile petrecute într-un buncăr imprimat în 3D, care imită Marte, în Texas, Kelly Haston, Anca Selariu, Ross Brockwell și Nathan Jones au fost eliberați sâmbătă, în jurul orei 22.00.

Vorbind la o conferință de presă după ce li s-a permis să revină pe lume, Selariu a spus că aducerea vieții pe Marte a fost cel mai drag lucru din inima mea”. Ea a spus că prietenii și familia ei iubită au fost întotdeauna acolo când am avut nevoie de ei” și că îi va avea întotdeauna în inima mea și în memoria mea oriunde aș merge”.

Voluntarii au făcut parte din misiunea CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) a NASA, care a început pe 25 iunie anul trecut.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În acest timp, ei au simulat operațiunile misiunii pe Marte, inclusiv Marswalks”, au crescut și au mâncat propriile legume, inclusiv roșii, ardei și frunze verzi, și-au întreținut echipamentul și au trăit în condiții realiste pe Marte, a declarat NASA.

Acestea includeau o întârziere a comunicațiilor cu Pământul, resurse limitate și izolare. Echipajul este primul din cele trei care vor întreprinde astfel de misiuni la Centrul Spațial Johnson, din Houston, Texas.

Structura imprimată în 3D, cunoscută sub numele de Mars Dune Alpha, a fost descrisă drept un habitat izolat de 1 700 de metri pătrați”. Acest lucru marchează sfârșitul primului program planificat, care încerca să ajute la pregătirea agenției spațiale americane pentru o misiune reală.

NASA plănuiește în continuare o întoarcere pe Lună – care, speră ei, va acționa ca o trambulină pentru explorarea planetei Marte.

Citește și