• Donald Trump ar fi avut până la șapte convorbiri telefonice cu Vladimir Putin după ce a părăsit Casa Albă în 2021, conform noii cărți a jurnalistului Bob Woodward intitulată „War”.
  • Woodward relatează că Trump i-ar fi trimis în secret lui Putin mai multe aparate de testare COVID-19 pentru uz personal în perioada de vârf a pandemiei.
  • Campania prezidențială a lui Trump pentru 2024 a negat vehement aceste afirmații, descriindu-le drept „povești inventate”.
  • „War” va fi lansată pe 15 octombrie.

O nouă carte a legendarului jurnalist Bob Woodard dezvăluie detalii neașteptate despre relația lui Trump cu președintele rus Vladimir Putin, scrie Independent.

Bob Woodward dezvăluie că Donald Trump ar fi vorbit cu președintele rus Vladimir Putin de șapte ori de când a părăsit Casa Albă.

Intitulată „War” – a patra carte a lui Woodward de când Trump a câștigat în 2016 – conține detalii anterior neraportate despre relația fostului președinte cu liderul autoritar, inclusiv un moment la Mar-a-Lago în care i-a cerut unui consilier senior să părăsească încăperea pentru a putea avea o „convorbire telefonică privată”.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ VREA PACE
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

„Conform asistentului lui Trump, au existat mai multe convorbiri telefonice între Trump și Putin, poate chiar șapte în perioada de când Trump a părăsit Casa Albă în 2021″, scrie Woodward.

Campania prezidențială a lui Trump din 2024 a negat vehement relatările lui Woodward. Steven Cheung, directorul de comunicare al campaniei, a declarat pentru The Independent că „niciuna dintre aceste povești inventate de Bob Woodward nu este adevărată”.

Avocații lui Woodward au cerut respingerea unui proces de aproape 50 de milioane de dolari intentat de Trump, care l-a acuzat pe jurnalist că a publicat înregistrări ale interviurilor lor fără consimțământul său.

Alte detalii din carte

Cartea lui Woodward mai relatează că Trump i-ar fi trimis în secret lui Putin mai multe teste COVID-19 pentru uz personal în perioada de vârf a pandemiei. Putin i-ar fi cerut lui Trump să păstreze discreția asupra acestui gest.

„War” va fi publicată pe pe 15 octombrie.

Citește și