• Weber: UE trebuie să abandoneze ținta renunțării totale la mașinile cu ardere internă.
  • Șiclovan: Mutarea pragului la 2050 poate avea un impact socio-economic major.
  • După alegeri, Manfred Weber vrea să renunțe la proiectele ecologice.

Alegerile din weekend au adus la Bruxelles un Parlament European dominat de Partidul Popular European, condus de Manfred Weber. El spune că va renunța la unele proiecte ecologiste, inclusiv la ținta renunțării totale la mașinile pe combustibil fosil până în 2035. Weber a subliniat această intenție în discursul său de după victorie.

Alexandru Șiclovan, expert auto spune că declarația lui Weber este deosebit de pragmatică. Țintele Green Deal devin tot mai nerealiste pentru UE. Mutarea pragului de la 2035 la 2050 ar putea avea un impact socio-economic considerabil pentru oameni și economiile statelor membre.

 Dacă Weber se ține de cuvânt, ce consecințe poate avea eliminarea acestor proiecte?

„Prioritatea schimbărilor climatice nu a scăzut. Din 2019 până acum am trăit vremuri tulburi și există alte probleme care sunt considerate mai mari. Prioritățile au urcat deasupra acestui element. La nivel auto este o măsură protecționistă față de producătorii din Europa față de cei din China care sunt avantajați de acest proiect. Europenii vor avea mai mult timp să vină cu produse viabile și interesante din punct de vedere tehnologic, la un preț mai bun decât ofensiva chineză. Această temă este de interes și populară, iar politicienii au capitalizat-o”, a declarat Alexandru Șiclovan, expert auto, pentru Aleph News.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Citește și