• Realegerea lui Yael Braun-Pivet, o aliată centristă a președintelui Emmanuel Macron, în funcția de președintă a Adunării Naționale a dat o grea lovitură șanselor Noului Front Popular de a ajunge la guvernare.
  • După trei tururi de scrutin, fosta președintă, sprijinitoare a președintelui Macron, a devenit noua președintă a Adunării Naționale.
  • Alianța stângii a pretins la postul de prim ministru, dar în ultimele 10 zile a fost incapabilă să convină asupra unui nume acceptabil tuturor celor patru partide.

Yael Braun-Pivet e din nou președintele Adunării Naționale în Franța. După trei tururi de scrutin tensionate a fost realeasă cu sprijinul deputaților dreptei clasice. Yael Braun-Pivet a câștigat alegerile cu 220 de voturi, iar victoria sa marchează un moment crucial pentru echilibrul politic din Franța.

„Această alegere este rezultatul unui sistem de negociere politic care era cumva anticipabil în măsura în care stânga a prezentat un candidat unic, dreapta a prezentat un candidat care nu s-a retras, singura soluție logică era pentru centriști să încerce să se alieze cu republicanii, cu alte forțe independente pentru a avea o majoritate relativă. Faptul că a câștigat președinția cu 220 de voturi contra 207 este un rezultat al acestei logici combinatorice, dar el reflectă existența unei majorități extrem de relative”, a declarat Sergiu Mișcoiu, analist politic, la Aleph News.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și