Zeci de oameni au murit într-un accident din Mexic

Un grav accident a avut loc în statul Chipas din Mexic, după ce un camion s-a răsturnat.

Cel puțin 54 de persoane au murit și alte 100 au fost rănite, iar majoritatea victimelor sunt migranți din America Centrală, potrivit autorităților locale.

Guvernatorul Rutillio Escadon susține că mai exact 105 persoane au fost rănite în accident, dintre care 83 de bărbați și 22 de femei, iar trei dintre ele sunt în stare gravă.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a transmis condoleanțe familiilor într-o postare pe twitter: „Regret profund tragedia provocată de răsturnarea unei remorci în Chiapas care transporta migranți din America Centrală”, a declarat președintele. „Este foarte dureros. Îmbrățișez familiile victimelor.”

Cauza accidentului nu este cunoscută încă și nu se știe nici de ce atât de multe victime erau înghesuite în camion, relatează CNN.

Migrația este frecvent întâlnită în America Centrală, iar în luna noiembrie autoritățile mexicane au declarat că au găsit aproximativ 600 de migranți ascunși în două camioane care mergeau spre statul Veracruz. Institutul Național pentru Migrație a comunicat că 145 de femei și 455 de bărbați au fost găsiți în mașini care se îndreptau spre granița din zona de nord din SUA.

Exit mobile version