• Președintele ucrainean s-a întâlnit azi cu Joe Biden și este primit de Macron la Elysée.
  • Zelenski a susținut în această dimineață un discurs în fața Adunării Naționale a Franței.
  • Grupul de armament franco-german KNDS deschide filiala de construcție a tunurilor Caesar în Ucraina.

Volodimir Zelenski a fost primit la Elysée de Președintele Emmanuel Macron, după un program extrem de încărcat. A început în această dimineață cu un discurs la Adunarea Națională. Ieri, președintele ucrainean a fost invitatul special la ceremoniile consacrate debarcării din Normandia, în urmă cu 80 de ani.

Zelenski a vorbit în această dimineață în fața deputaților francezi. Dacă, din cauza campaniei electorale, unele bănci au fost goale, acestea aparțineau extremei stângi și parțial, extremei drepte, deși Marine Le Pen a fost prezentă.

Zelenski a adus un omagiu insistent ajutorului pe care Franța îl acordă țării sale, mai ales după anunțul surpriză făcut de Emmanuel Macron aseară, privind livrarea de avioane de luptă Mirage 2000-5. El a asistat la semnarea acordului privind crearea unei filiale ucrainene a constructorului franco-german KNDS care produce, în principal, tunurile Caesar. În program se află și o întrevedere cu Anne Hidalgo, primărița Parisului, dar momentul cel mai așteptat este conferința de presă comună cu Emmanuel Macron, în această seară, la Elysée, când se așteaptă anunțuri importante.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Zelenski s-a văzut la Hotelul Intercontinental cu Joe Biden, care și-a exprimat regretul pentru întârzierea ajutorului promis. Un ajutor suplimentar de 225 de milioane de dolari a fost anunțat și, deși suma pare mică, în acest moment orice ajutor e important. Biden a reconfirmat că SUA rămân alături de Ucraina și o vor susține atât cât va fi nevoie.

Citește și