• „Toamna aceasta va determina viitorul acestui război”, a declarat el într-o postare pe X.
  • Zelenski a făcut o oprire neanunțată în orașul natal al președintelui Joe Biden, Scranton, Pennsylvania.
  • Zelenski s-a deplasat apoi la New York, unde era așteptat să se întâlnească cu șefi de companii americane.

Volodimir Zelenski a sosit duminică în SUA pentru a participa la sesiunile Adunării Generale a ONU și și-a îndemnat partenerii să contribuie la obținerea „unei victorii comune pentru o pace cu adevărat dreaptă”, scrie India Today.

„Toamna aceasta va determina viitorul acestui război”, a declarat el într-o postare pe X, alături de discursul său video nocturn, transmis din avionul său.

Zelenski a făcut o oprire neanunțată în orașul natal al președintelui Joe Biden, Scranton, Pennsylvania, pentru a vizita o fabrică de muniții despre care a spus că își intensifică producția de obuze de artilerie de 155 milimetri, esențiale pentru efortul de război al Ucrainei.

Recomandări

TRUMP VREA VICTORIA
CE PROMITE MUSK
MACRON CERE SCHIMBĂRI
REMCO IA TITLUL
PLANUL LUI NETANYAHU
ZELENSKI E ÎN SUA

„În astfel de locuri poți simți cu adevărat că lumea democratică poate prevala”, a declarat Zelenski într-o postare pe X, alături de fotografii cu el mulțumind lucrătorilor uzinei.

Preocupările liderului ucrainean cu privire la o penurie de astfel de muniții au căpătat o urgență sporită în contextul în care Rusia lovește în rețeaua energetică a Ucrainei înainte de lunile critice de iarnă.

În discursul său video, Zelenski a declarat că Ucraina face tot posibilul, prin achiziționarea de arme și prin diplomație, „pentru a consolida sprijinul partenerilor noștri și a forța Rusia să intre în pace”.

Zelenski s-a deplasat apoi la New York, unde era așteptat să se întâlnească cu șefi de companii americane pentru a discuta despre nevoile energetice ale țării sale, precum și cu lideri de state și organizații internaționale.

Citește și