• După întâlnirea sa cu preşedintele Zelenski, Donald Trump a declarat că este în favoarea unei păci „juste” pentru Ucraina.
  • Kamala Harris a spus că dacă Trump câştigă, există riscul ca Rusia să câştige războiul.
  • Zelenski crede că disponibilitatea ruşilor pentru negocieri depinde de alegerile din SUA.

Posibilitatea de a începe negocieri de pace cu Rusia „va depinde” de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, programate pentru 5 noiembrie, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care crede că atât Donald Trump, cât şi Kamala Harris vor fi capabili să facă „ceva” în legătură cu războiul din Ucraina până în ianuarie, când îşi vor prelua oficial funcţia, scrie The Daily Star.

Preşedintele crede că disponibilitatea ruşilor pentru negocieri depinde de alegerile din SUA. „În opinia mea, depinde în primul rând de alegerile din Statele Unite”, a declarat Zelenski în cursul unei întâlniri luni cu un grup de jurnalişti, printre care de la AFP şi Evropeiska Pravda.

„Cred că vor urmări politica Statelor Unite pe această temă. Iar Statele Unite îşi vor demonstra politica foarte repede, după alegeri, în opinia mea”, a declarat şeful statului ucrainean.

Recomandări

WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
A.I. FACE CONFUZII
3 MIN. DE ÎMBRĂȚIȘĂRI

După întâlnirea sa cu preşedintele Zelenski, Donald Trump a declarat că este în favoarea unei păci „juste” pentru Ucraina, dar s-a abţinut de la a preciza ce fel de acord de încheiere a războiului dintre Rusia şi Ucraina ar considera echitabil.

Între timp, candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris a spus că dacă Trump câştigă, există riscul ca Rusia să câştige războiul.

Citește și