Zelenski a solicitat Germaniei să nu stopeze ajutoarele militare. Scholz: „Susţinerea Ucrainei nu va slăbi”

Volodimir Zelenski anunţă că vrea ca războiul cu Rusia să se încheie în 2025 şi cere din acest motiv Germaniei, la Berlin, să nu reducă ajutorul destinat Kievului. Ucraina (…) vrea un sfârşit rapid şi drept al acestui război (…). Eu aş vrea să văd asta nu mai târziu de anul viitor, 2025”, a declarat el alături de cancelarul german Olaf Scholz, scrie Le Monde.

El a subliniat că este foarte important pentru noi ca asistenţa să nu scadă anul viitor”. Susţinerea noastră a Ucrainei nu va slăbi”, l-a asigurat cancelarul german Olaf Scholz, la primirea preşedintelui ucrainean vineri la Berlin.

Nu vom accepta pacea dictată de Rusia”, a mai declarat cancelarul înaintea unei reuniuni cu Zelenski, care se află în turneu în Europa cu scopul de a obţine o susinere militară suplimentară a Ucrainei împotriva invaziei Rusiei.

Zelenski s-a întâlnit cu aliații din Europa în această săptămână pentru a prezenta un „plan de victorie” pentru a pune capăt războiului, făcând totodată presiuni pentru a utiliza arme cu rază lungă de acțiune care pot lovi mai adânc în teritoriul rus.

Detaliile planului său nu au fost dezvăluite public. Un oficial american l-a descris anterior ca fiind o cerere reambalată pentru mai multe arme și o ridicare a restricțiilor privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune. O sursă diplomatică europeană a declarat că nu pare să existe nimic deosebit de nou în planul de victorie.

Exit mobile version